Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Děti uprchlíků na kolejích a Rakousko apeluje na Německo

Situace na řecko-makedonských hranicích je vážná. Uprchlíci stále doufají v otevření hranice a někteří tzv. dobrovolníci je dokonce motivují k ilegálnímu překročení makedonských hranic. Dobrovolnice kritizuje české policisty....

Rakouský kancléř Werner Faymann vyzval německou vládu, aby jasně podpořila uzavření balkánské trasy. Německá kancléřka Angela Merkel by měla uprchlíkům jasně vzkázat, že si nemohou vybírat zemi, která jim poskytne ochranu. Včera i šéf senátu pan Štěch uvedl, že se Polsko pokusilo získat v utečeneckých táborech v Sýrii i Turecku migranty, aby dodrželo slib minulé poské vlády k EU. Zájem projevilo pouhých sedmnáct uprchlíků, neboli chtějí v drtivé většině pouze někam, a tak to prostě je. Země, kde se neválčí jim nestačí. 

Balkánská stezka je uzavřena a musí zůstat uzavřena i nadále. Dle pana kancléře Faymanna bude tlak na balkánskou stezku stále silný a vzniknou nové trasy přes Bulharsko, či Itálii. Rakouská vláda si nepřeje ústupky Ankaře v oblasti liberalizace vízového styku.

Rakouská ministryně vnitra Leitnerová v oblasti víz nechce Turkům ustupovat a k dohodě s Tureckem je skeptická. EU si podle paní rakouské ministryně nemůže dovolit vytvářet žádná nová rizika a pozastavila se nad skutečností, že Turecko omezuje opoziční noviny a požaduje uvolnění vízové povinnosti. Pokládá také otázku : "Bereme hodnoty vážně, nebo je odmítáme"? Myslím, že naše hodnoty by nám rád určoval Brusel, ale evropané se probudili a věřím, že ve všech následujících volbách v EU to dokáží a evropské hodnoty a kulturu zachrání.

Angela Merkel však stále tvrdošíjně hájí názor, že před běženci nelze zavřít hranice a nelze předem stanovit, kolik žadatelů o azyl může Německo přijmout. Nicméně Rakušané to udělali a minulý týden hranici do Rakouska ze Slovinska nepřekročil ani jeden migrant a limit je jž stanoven na 80 žádostí o azyl denně. Rakousko je schopno politiky sebezáchovy, ale německá vláda spoléhá stále asi na Turecko, nebo nevím, co se musí stát.

V Bruselu se střílelo mezi policií a islamisty a z makedonského Skopje přišli tak hrůzné fotky, že klidného asi nechají málokoho. Někteří uprchlíci položili své děti na vlakové koleje s nápisy otevřete hranici ( open the border ). Odporní "rodiče" vydírajíce lidské city, takto ubohým způsobem. Dalších několik uprchlíků se utopilo v řece, při pokusu projít nelegálně Makedonií. Těmto uprchlíkům, kde byly i děti a invalidé prý byly dávány letáky s pokyny, jak se dostat do Makedonie, nebo jak obejít plot. Řecký ministr pro migraci z toho viní dobrovolníky. 

Rakouská dobrovolnice Fanny Můller ( která mi nepřijde funny ) kritizuje české policisty, kteří pomáhají na makedonsko-řeckých hranicích. Tato humanitární dobrovolnice se spolu s desítkami dalších aktivistů a novinářů připojila, či dokonce možná i organizovala nelegální překročení makedonských hranic spolu s uprchlíky! Makedonské jednotky je všechny zadržely.

Fanny má tu nebetyčnou drzost, kohokoli kritizovat. Čeští policisté údajně strkali do aktivistů i novinářů a slovně je prý napadali. No nevím jestli čekala snad pochvalu. Popisuje, jak byly tito "aktivisté" odděleni od uprchlíků a byly okamžitě odvedeni na strážnici a policisté je tam nechali několik hodin. Asi chtěla do Hiltonu, nebo snad nějaké ocenění ? Zaplatila pokutu 300 euro a považuje to za absurdní, stejně jako to, že musela odevzdat doklady a policisté si je natočili. Absurdní mi přijde paní Fanny a její afektovaná reakce a nesmyslné činy těchto "humanitárních aktivistů".

Slovinci na hranicích s Chorvatskem posilují své bariéry, aby byly odolnější. Je to součást opatření, aby uprchlíci nemohli přejít přes Slovinsko do severní Evropy. Je to v souladu s našimi plány uzavřít Balkánskou cestu, uvedl mluvčí min. vnitra Vesna Mitric. Ostnaté dráty byly nahrazeny odolnějšími ploty.

Bavorský premiér Horst Seehofer kritizuje politiku Angely Merkel jakožto vládu bezpráví, čímž se v CSU údajně vyjadřuje diktatura.

Na závěr bych napsal další varování Evropě od slavného deníku The New York Times. The NY Times varuje Německo, ale i celou Evropu před změnou, nestabilitou a možná i paralýzou. Evropané, ať už se jim to líbí, nebo ne, si zvykli spoléhat na Angelu Merkel a Německo. Výsledky voleb v Německu prý jasně ukázali, že němečtí občané nejsou nadšení z představy integrovat miliony migrantů.

To původní a možná i zmanipulované plyšákové nadšení je skutečně naštěstí pryč, pozn. autora. Na Německo myslím už většina rozumných evropských států nespoléhá, paralyzovaná mi přijde paní Merkel po volbách a nestabilita by mohla časem znamenat konec EU. Byl bych pro.

Deník závěrem varuje před AfD, která by se prý mohla přiklonit k pravicovému extremismu, destabilizovat Německo a mohlo by to mít ničivé dopady i na Evropu. Myslím, že podobná hodnocení budu číst stále častěji. Vždy, když budou v některé zemi EU volby. Ale jelikož je evropská pravice skutečně na vzestupu, tak se s těmito povrchními, předsudků plnými a manipulativními hodnoceními smířím. Třeba některá média časem pochopí, že tento trend je již nezadržitelný, a to mi dodává víru i lehký optimismus.

Guardian správně poukazuje na to, že Angela Merkel není schopna nastavit limity v  migrační krizi, a to prý vyústí v nejistotu, odmítání a radikalizaci. Vyhnutí se limitům znamená, že německá vláda nemá migrační krizi pod kontrolou.

Čísla nedovedou lhát, ale lháři, to jsou pěkná čísla!....C.N.Parkinson

 

Autor: Patrik Juda | středa 16.3.2016 8:06 | karma článku: 39,18 | přečteno: 1702x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3893x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik