Migrace ničí Evropu, a tím i Českou republiku

23. 06. 2016 16:11:59
Pan Václav Klaus o migraci a lidské pasivitě... Pasivita lidí v dnešní postmoderní Evropě je nevysvětlitelná a neobhajitelná. Evropa se nachází ve slepé uličce. Kolem nás je obrovská, falešná, mediální a ideologická manipulace..

Pan Václav Klaus se vyjádřil na stránkách svého Institutu u příležitosti svých 75. narozenin (19.6.1941) k současné situaci v Evropě.

"Mám o Evropu, ve které budou žít naše děti a naši vnuci obavy".

Rozpad orientu a v Africe je důležitý, neboť vytváří migrační potenciál. V těchto zemích převládá neúnosná situace ale již delší dobu. Novinkou je počínání Evropy.

Vidíme kolem sebe obrovskou ideologickou manipulaci, něco podobného, jako jsme zažívali v době komunismu. Na prvním místě v této ideologické manipulaci je ideologie "humanrightismu", která sebou přináší nesmiřitelný konflikt mezi "lidskými právy" a občanskými právy. Na druhém místě je to ideologie politické korektnosti, pak je multikulturalismus, atd.

Manipulaci ( a záměrnou indoktrikaci lidí ) provádějí ti, kteří propadli zmíněným ideologiím. Dá se s tím bojovat jedině tím, že proti této ideologii postavíme ideologii alternativní. Pan Václav Klaus věří, že této úlohy se v Německu zhostí Alternativa pro Německo, jejíž popularita je v Německu stále na vzestupu a se kterou již delší čas pan Václav Klaus úspěšně spolupracuje.

Kombinace slov uprchlická krize není podle pana Václava Klause správná, protože se nacházíme v migrační krizi. Rozdíl mezi těmito termíny je zásadní. Jsme zděšeni z toho, že konflikt v dnešní Evropě je interpretován jako konflikt xenofobie a altruismu, že je to popisováno jako morální problém ( Institut Václava Klause ). Není. Je to konflikt mezi moralizováním ( nikoli morálností ) a zdravým rozumem. Je to konflikt mezi falešným a předstíraným humanismem a lidskou zodpovědností.

Chování paní Angely Merkelové není morální, je jen moralizující.

Dnešní krize v Evropě a především její dlouhodobé následky by měli vést ke změně. Slovo "by měly" použil pan Václav Klaus záměrně, protože ke změně vést nemusí. Pasivita lidí v dnešní postmoderní Evropě je nevysvětlitelná a neobhajitelná.

Citlivost k nepopiratelnému nárůstu nesvobody a státního intervencionismu je velmi malá. To je důvod, proč nejsem optimistický. Potřebujeme změnu paradigmatu, změnu našeho chování a našeho myšlení. Dnešní elity bohužel stále ještě spí klidně. A to mě trápí.

Ambicí evropských politických elit v médiích, v politice, v akademickém prostředí, či v kultuře je přeměnit člověka v Evropě a dokonce si vytvořit nového Evropana. Chtějí vytvořit novou Evropu a k tomu potřebují také nového člověka. Se starými obyvateli Evropy jako jsme my mohou jen stěží realizovat svůj "Brave New World"....( Statečný Nový Svět )

Politici v Evropě absolutně podceňují migrační krizi. Sní o určitých pozitivních přínosech dnešní masivní migrace, které neexistují a ani existovat nebudou. A naopak absolutně nechápou skutečné náklady příchodu miliónů migrantů. Důležité náklady, jako je zničení sociálního kapitálu Evropy, ztráta evropské kultury a vzorců chování, ohrožení staletí budovaných hodnot, obyčejů, zvyků, tradic a tak podobně.

Reprezentanti vítačské politiky nediskutují. Oni patrně věří v multikulturalismus.

V Česku je debata o migrační krizi dle pana Václava Klause živá, rozmanitá a vládou ani politickou korektností naštěstí ještě není tak limitovaná, jako je to v západní Evropě. Máme docela jinou minulost. Komunismus nás přeci jen něco naučil. Jsme mnohem citlivější než Západoevropané. Indoktrikaci a manipulaci s médii známe velmi dobře. Ještě dnes jsou součástí naší historické paměti.

V Evropě se dnes nic nemůže odehrát bez Německa. Německo je bojištěm Evropy. To vidím jako ohrožení naší svobody. O Evropu mám opravdu strach a ptám se, je li možné toto nebezpečí bagatelizovat?

Většina dnešních migrantů nejsou lidé, kteří potřebují naší pomoc. To tvrdí jen politicky korektní propaganda. Hledat lepší život je možné individuálně, ale nikoli masově, ale potřebovat pomoc znamená něco jiného.

Naší pasivitou, nepozorností a nedbalostí jsme to dovolili.

Od výsledků voleb v Británii, takzvaného brexitu pan Václav Klaus nic neočekává...

"Bez ohledu na zmanipulované průzkumy tvrdící, že převažují příznivci brexitu, s cílem mobilizovat přívržence EU, jsem přesvědčen, že Británie v EU zůstane".

"Považuji to za smutné a nešťastné".

Pokud by Británie vystoupila z EU:

"Byl by to zesílený signál k tomu, že by bylo jasné, že je to s EU velmi špatné!.

Pan Václav Klaus slavil i své 75. narozeniny prací. Jeho nová kniha Stěhování Národů je beznadějně vyprodána, a to včetně dotisků. Bude přeložena do němčiny, francouštiny, angličtiny, vlámštiny, ruštiny, či srbštiny. Pan Václav Klaus také pozorně sleduje svého syna Václava, který přesně ve stylu svého otce každý den nikde vystupuje. Každý den má jeden, či dva mítinky, ač volební kampaň ještě není. Jezdí křížem krážem po České republice.

Pan Václav Klaus ml. je bývalým ředitelem soukromého gymnázia PORG a členem ODS. Spolu se svým otcem, bratrem Janem a panem Jiřím Weiglem založil Institut Václava Klause.

Vše nejlepší k Vašemu životnímu jubileu pane Václave Klausi a děkuji Vám za Vás.

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 23.6.2016 16:11 | karma článku: 37.29 | přečteno: 1508x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.30 | Přečteno: 233 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 1473 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 470 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...