Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Švýcarovo totální rozčarování a Čr má přijmout tisíce uprchlíků z Řecka a Itálie

Manažer švýcarského rekreačního centra podal pomocnou ruku imigrantům a čekal jej šok. Ministerstvo vnitra ČR hledá integrátora pro 6000 žadatelů o azyl z Řecka a Itálie, kteří mají být přemístěni v letech 2017-2019 do Čr....

Před teprve několika dny bylo otevřeno v soukromém rekreačním středisku ve švýcarském Val Mústair nové azylové centrum. Zasloužil se o to Werner Braun, který je manažerem tohoto střediska. Podal pomocnou ruku a kanton jeho pomoc s radostí přijal. Udělal to i přesto, že teprve před čtrnácti dny některé úřady ve Švýcarsku ( Reckingen ) vyzvali majitele nemovitostí, aby je nepronajímali uprchlíkům a žadatelům o azyl. Ze strachu, že se tu usadí a stanou se finanční zátěží (The Local).

V květnu se obyvatelé švýcarské vesnice Oberwil-Lieli rozhodli raději zaplatit pokutu 7 milionů korun, než by přijali deset uprchlíků. "To je jednoduché jako facka, nechceme je tady", řekl jeden ze starousedlíků. "Deset je příliš". "Tvrdě jsme pracovali, máme to tu krásné a nechceme, aby to někdo zničil". "Nezapadli by sem"....(idnes).

V minulém týdnu dorazilo prvních čtrnáct Eritrejců. Dobře oblečeni a značkově obuti. Do té chvíle bydleli v bývalém hotelu Rustico v Laax. Příjezd Eritrejců však šokoval. Azylanti se odmítli nastěhovat do nového obydlí. V televizní reportáži o tomto vděku jsou vidět v pozadí hory a je to malebná krajina. Za mě krásné prostředí. Je to málo.

Dobrosrdečný pan Werner Braun čekal s úsměvem a přivítacím drinkem pro azylanty, kteří se však netvářili radostně. Naopak. Odmítli se nastěhovat do nového a pečlivě připraveného obydlí. Chtějí zpátky do Laax, nebo Chur.

"Chci do Churu, to je velký". "Tohle město je malý,proto". "Velmi malý"....a popíjí svůj slavnostní drink..

"Horší, je to horší". "Velká zloba"......(televize RTR)

Imigranti se prý cítí býti podvedeni, protože v jednom roce museli již čtyřikrát měnit ubytování, zatímco jiní prý mohou zůstat v Lenzerheide. Pan vedoucí Braun je z reakcí imigrantů rozezlen.

"Dobře, teď si půjdete vyložit věci, ale fofrem". "Se mnou si nebudou zahrávat, to je zcela jasné". "Cítím se jako blbec". "Totálně jsem rozčarován z toho co se děje". "Vše bylo nachystáno"."Na uprchlíky jsem čekal s radostí". "My jsme ještě před půlhodinou na všem pracovali".

Pan Braun byl opravdu zklamaný z reace imigrantů, po všech těch telefonátech a jednáních, aby jim pomohl. Nakonec zasáhl imigrační úřad a dal po telefonu uprchlíkům na výběr, zdali chtějí spát venku, nebo v domě.

"Tak si prosím vezměte vaše věci a jděte do domu".

Dopadlo to dobře a prosba byla vyslyšena. Eritrejští imigranti neradostně uposlechli a holt se tedy ubytovali. Po azylových centrech napříč Evropu se dějí různé věci a toto je pouze drzá nevděčnost, ale říkám si, kde bude ubytováno těch šest tisíc uprchlíků, kteří mají údajně přijít do Čr v následujících třech letech? Zatím jich přišlo do Čr několik desítek a zdaleka ne všichni byli spokojeni. Někteří se raději vrátili do války. Někteří raději prchli do Německa a ještě nás pomluvili. Mimo jiné prý dostávali pít špinavou vodu, a nebo žádnou. Až k pláči jsou tato slova "vděku plná".

Na serveru česká justice vyšlo, že má Čr přijmout v letech 2017-19, 6000 žadatelů o azyl. Mělo by to stát více jak půl miliardy korun bez dph. Ale pokud jich prý Čr přijme 3000 do 26.9.2017, tak tuto půlmiliardu zaplatí EU. Materiál ministerstva vnitra upřesňuje, že integrace cizinců bude stát 173.500.000 korun ročně.

Tedy prý přijmout cca 2000 imigrantů ročně to vychází. Integrační práce bude spočívat v zajištění bydlení, vzdělání, výuce jazyka a pomoci v uplatnění na trhu práce.

To jsou optimistická slova, ale ať čtu statistiky jak čtu, tak je to spíše zbožné přání, ač nikoli mé. Možná svou zkušenost s přijatými uprchlíky z Irbílu vynásobíme x krát a třeba to stejně nic nezmění. Včera jsem četl statistiku švédské vládní agentury a státní migrační agentury. Kolika žadatelům o azyl ve Švédsku, kteří přišli vloni z afrických a arabských zemí se podařilo najít práci? Ze 163.000 to je 494 ! A to je pracovní statistika. O zvýšené kriminalitě ve Švédsku v souvislosti s imigranty jsem četl nejednou. Úspěšnost nově příchozích imigrantů, kteří si našli práci je 0.3%. Další velké nic. Absurdní a nicotné.. Ti ostatní berou peníze z daní pracujících Švédů. Tak to je.

540.000.000 korun od EU se zdá jako velká suma peněz, ale je to v přepočtu 90.000 korun na migranta. Pokud by se do pracovního procesu "zapojili" tak, jako v jiných zemích, tak stačí tyto peníze tak na tři měsíce. Přesto bych raději udělal národní sbírku, vybral co nejvíce je možné peněz, poskytl je kamkoli na pomoc uprchlíkům, ale toť vše. Jak může chtít někdo přijmout tolik uprchlíků, když vidí a slyší, co se děje v ostatních zemích, které je tak vítali. Už je nevítají. Velmi trefně to vyjádřila paní Vladimíra Ludková, která je zastupitelkou ODS na Praze 8. "Konec vítání, je třeba říci sbohem"!

"Nechci se dožít doby, kdy bude výbavou maminek kromě kuchyňského nože také střelná zbraň". Dojemné fotky topících se dětí již paní Ludkovou obtěžují. I mě to citové vydírání obtěžuje. "Blíží se doba, kdy zprávy o vraždění civilního obyvatelstva dalším fanatickým magorem napojeným na IS, budou vnímány jako samozřejmá součást našeho každodenního života". "Už teď nás politici nabádají, že si máme zvykat". Speciálně tato věta mi sedí k přijímání tolika uprchlíků. Zvykejte si. Vaše, za své občany bojující a dýchající vláda.

Koncem dubna dorazili čtyři z původně sedmi prověřených migrantů ze Sýrie. Tři se v Řecku "raději" ztratili. Naštěstí nejsme tak atraktivní zemí pro imigranty.

V Řecku na Lesbu je situace kritická. Řekové jsou smutní, že je uprchlíci zruinovali. Turismus na ostrově Lesbos je mrtvý, vymřel. Dimitros Vatis, který je majitelem jednoho z hotelů říká, že pokud si na situaci někdo dovolí stěžovat a řekne něco protimigračního, je označen ihned za fašistu (The Independent).

V Itálii investovalo ministerstvo vnitra asi 40,5 milionů korun do kampaňe, která má  imigranty odradit od cesty do Itálie. Jsou to odrazující výpovědi imigrantů, které jsou vysílány v rádiu a na sociálních sítích, protože tam imigranti nejčastěji vyhledávají informace a domlouvají cestu s pašeráky (The Guardian). Už toho mají také dost.

Pan Juncker prohlásil, že není alkoholik a ve funkci skončí až on bude chtít. Dle nového nařízení EU byl vydán seznam invazivních, nepůvodních druhů zvířat a rostlin (37), které ohrožují původní populaci. Padlo to i na mývala severního. Tyto invazivní druhy by se prý přemnožily, vytlačily a zahubily původní evropské populace. Ředitel zoo v Brně, pan Martin Hovorka s tím nesouhlasí. Mývaly si může zoo ponechat, nechá li je vykastrovat, aby se dále nemohli množit. "Je to zbytečné trápení zvířat".

Neboli EU má strach z přemnožených mývalů, kteří jsou navíc zavřeni v zoo, lidé platí za to, aby je mohli vidět a děti se na roztomilé mývaly těší. Ohledně mývalů myslí EU do budoucna, ale ohledně nezvládnuté a nezvládnutelné migrace myslí jen na udržení svých bruselských elitářských pozic.

Tak bych si na závěr přál, aby se podařilo zastavit tu skutečnou invazi, která ohrožuje původní evropskou populaci. Tu invazi neevropských imigrantů.

Autor: Patrik Juda | neděle 31.7.2016 20:02 | karma článku: 48,02 | přečteno: 12144x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3893x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik