Ideové hodnoty a kulturní rozmanitost Šimona Pánka

2. 08. 2016 15:29:53
Pan Šimon Pánek řekl, že spojovat teď uprchlíky s terorismem je prý absurdní, migraci potřebujeme a integrace muslimů se v zásadě podařila. Evropa má zůstat otevřená. My i Evropa migraci potřebujeme. Evropa jde prý správným směrem

Jsou to asi dva týdny, kdy se na Českém rozhlasu vyjádřil k imigraci a přijímání azylantů i ředitel organizace Člověk v tísni, pan Šimon Pánek. Pan Šimon Pánek je humanitárním manažerem a bývalým studentským vůdcem ( ač studium na UK dle wiki nikdy nedokončil ) při Sametové revoluci. Pan Václav Havel se v roce 2010 prý velmi soukromě vyslovil v prostředí TOP 09 a Strany zelených, že pan Pánek by byl vhodným kandidátem na prezidenta Čr (idnes). Pan Havel ocenil v roce 2002 pana Pánka medailí za zásluhy.

Podle Evropana roku 2003, pana Pánka, je již debata o uprchlické krizi jiná, nežli loni v létě. Není prý tak intenzivní, emotivní a je klidnější. "Což je samozřejmě dáno tím, že počty uprchlíků přicházejících do Evropy dramaticky klesly od loňského roku". "Ten tlak na celou Evropu klesl". "Častěji a častěji se objevuje správná a racionální debata, jak s uprchlíky pracovat a jak je integrovat, co jim nabídnout, jak je začlenit do společnosti a jak pro ně najít práci".

V Itálii dramaticky počty připlouvajících imigrantů neklesli. Turecko má také slušný imigrační potenciál a je možné, že se pokles přicházejících imigrantů opět otočí v prudký nárůst. Tlak na Evropu prý klesl a objevuje se ta správná debata, neboli o tom, co vše imigrantům dáme, o co vše se postaráme a jak je integrujeme. To je dle Člověka v tísni ta správná debata. O tom, co dávají imigranti a jak se začleňují a integrují v jiných zemích pan Pánek nemluvil. Oni to totiž nejsou pozitivní zprávy a výsledky. Ty se nehodí. Hodí se jen ta idealistická a láskyplná slova, za která se tyto neziskovky schovávají a vlastně za mě zrazují svůj vlastní národ, protože lžou. Integrace se nedaří a lidé nejsou slepý.

"To, že nějací uprchlíci budou přicházet i k nám je pravděpodobná realita". "Realita dlouhodobá, protože Evropa je cílem a to nemá nic společného s EU".

"Mimo jiné, my i migraci potřebujeme".

"Potřebujeme ji ekonomicky, když se podíváme na volání hospodářských institucí, na ty predikce (prognózy) počtu pracovníků, tak mi potřebujeme práceschopné lidi v dlouhodobém horizontu". "Myslím, že je extrémně důležité se už nebavit o tom, zda jsem zcela pro, či zcela proti". "Snažit se to odpólovat a podívat se na meritum (jádro pudla) věcí, což je, jak nakládat s uprchlíky, když sem přijdou, aby se začlenili, aby se integrovali, abychom je měli pod kontrolou"."Aby to vlastně bylo pro všechny strany výhodné".

Přijde mi to jako nejapný žert od pana Pánka, že migraci potřebujeme ekonomicky, neboli, že oni tolik přispějí svou prací. Jejich pracovní morálka a zaujetí je přitom dle statistik šokující a skandální. Nicotné v poměru kolik jich přišlo. Některá německá města se ženou do dluhu. Některé turistické destinace v jižní Evropě jsou liduprázdné a krachují. Nebavit se pro a proti? Neboli ti proti jsou zbyteční, protože my jsme to obří humanistické prouprchlické ano, které je však financováno i vašimi penězi. Začlenit, integrovat a mít uprchlíky pod kontrolou? To nechápu. Mít myšlení a Islámský pohled na svět pod kontrolou? Islám je stále stejný.

Již to není otázka akademické sféry a nějakých debat o hodných a zlých muslimech, řekl dnes kněz Milan Badal z Arcibiskupství pražského. "Svatá válka se neprovádí pouze bojem se samopaly". "Ale tím, že se staví mešity". "Zásadou normálního Islámu je nastolit mír, za což muslimové považují země, kde vládne Islám". "Ostatní země považují za jakási území války a ta území je třeba přivést k míru". "Toto je jejich zásadní a základní nauka, se kterou se snažili vždy v dějinách naplnit to, co hlásají". "Stojím si za tím, že je marné rozdělovat islamismus a ten dobrý Islám". "Je to mylné". "Je to pošetilost".

Islám využívá demokracie a staví tady mešity. Zkuste postavit katolický kostel v Saudské Arábii, nebo si tam vezměte na dovolenou Bibli a uvidíte, co se vám stane, řekl také otec Badal pro DVTV.

"Evropa má zůstat otevřená, protože opravdový uprchlíci mají dle Ženevských konvencí dostat tu šanci hledat bezpečné útočiště a žádat o azyl". Evropa prý ale má nějaké právo, nějakým způsobem, alespoň částečně řídit, nebo ovlivňovat ty toky a počty, tak, aby to zvládla, a to se prý děje, řekl pan Pánek.

Další faleš pana Pánka, protože dle něj a dalších neziskových organizací nemusí mít imigrant ani platné doklady a svoboda pohybu po Evropě by prý měla být normou. I to se píše v ideovém a hodnotovém manifestu, který sepsalo konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty v Čr. Vlastně tedy může přijít kdokoli a kdykoli, a tak je to správně humánní. V manifestu jsou další "dobráčkoviny" a kritiky. "Přístup k migrantům je nastaven tak, že primárně se migrovat nesmí".

"Tímto dokumentem chceme podpořit uznání kulturní rozmanitosti, přispět k rozvoji kultury respektu a odpovědnosti a otevřené občanské společnosti, která zajišťuje přístup k demokratickým právům všem lidem bez rozdílu". A co respekt imigrantů k našim hodnotám a kultuře? Vidím nevděk a nerespekt. Rozdíly mezi lidmi dělají oni, tím, že nadřazují svou víru nad všechny ostatní. Nemuslim je bezvěrec.

Dle manifestu těch "hodných, láskyplných a neziskových" organizací, nerespektuje Čr základní princip Úmluvy o právním postavení uprchlíků z roku 1951 a zejména prý zásady netrestat uprchlíka za neoprávněný vstup na území cizího státu. Píší ve svém kázání, že země EU by měli umožnit člověku, který nemá platné doklady a vízum vstoupit na jeho půdu. Tím, že prý Čr redukuje možnosti legálních cest migrace, tak nepřímo podporuje rozvoj vykořisťovatelských struktur. Už jsem se lekl, že to bude bez těch zlých vykořisťovatelů, kteří vlastně jen chtějí vědět, kdo do jejich země přichází, protože jeho skutečné úmysly jsou beztak nezjistitelné.

Jelikož rozhovor se uskutečnil ještě před tureckou vydíračkou, tak pan Pánek ještě tvrdil, že dohoda s Tureckem byla základním mylníkem v zastavení imigrační krize. "Evropa reaguje v zásadě správně a pohybuje se správným směrem". To rád slyším, protože brexit už byl, volby v Rakousku se pro nejasnosti zopakují. Pan Wilders i paní Le Pen naslouchají svým lidem, kteří se jim věřím odmění ve volbách. Tomu, že to zvládneme od paní Merkelové již nevěří asi ani Němci a pan Farage bude ještě na podzim absolvovat cestu, aby pomohl ke svobodě i jiným evropským zemím. Také věřím, že se Evropa posouvá správným směrem, ač je to rozdílný směr, než by si pan Pánek asi přál a jsem za to moc rád. Ještě jsme neprohráli.

Pan Pánek nedávno také odmítl slova pana prezidenta Miloše Zemana, že nás Turecko vydírá. "Od prezidenta je to čirý populismus". "Lidé chtějí slyšet takovéto jednoduché odsudky". "Kdyby nás chtělo Turecko vydírat, otevře stavidla a pošle k nám stovky tisíc lidí naráz". Podle pana Pánka samozřejmě nelze rozdělovat uprchlíky podle náboženství. No a na ta turecká stavidla může spoléhat snad jen člověk bez jakékoli tísně.

"To, jak se chová Václav Klaus, je prostě to, jak se chová ten největší zbabělec v partě".....(Pánek, Česká televize, mediální partner Člověka v tísni).

Je to pro mě hrůza tyto neziskovky, které mají patent na rozum, na vše, co je správné a co není a které jsou i státem dotované. Nikoli málo a nikoli pouze státem. Jsou financovány i ze zahraničí a je možné, že jednají především i v zájmu těch, kteří je platí. Dostávají ročně desítky milionů korun z peněz daňových poplatníků.

Kdyby v té odporné větě o panu Klausovi vyměnil zbabělce za vlastence, tak to podepíši, protože to by byla pravda. Pan Klaus nemění své postoje podle toho, kdo jej zrovna financuje. Názory pana Václava Klause na špatné kroky EU jsou již dlouhé roky stejné. Mnoho lidí možná až v poslední době pochopilo, že pan Klaus měl a má celá léta pravdu. On je pro mě skutečný hrdina, který má charakter. Narozdíl od pana Pánka, který v zájmu svých falešných ideí a peněz klidně lže. Jsou to nebezpečné lži. Pro mě jste velký zbabělec a pokrytec vy pane Pánku. Zbabělost spočívá v těch falešných slovech a ve strachu vidět realitu Evropy takovou, jaká je. Není veselá.

"Politici by měli informovat o realitě, tak, jak je, nikoli k vytváření hysterie".

Přesně tak, s tím souhlasím, ale pan Pánek a jeho parta hodných dobráčků přesně toto nedělá. Dělá opak. Lže a manipuluje vlatní lidi svými politicky korektními a zároveň lživými slovy..

"Spojovat teď terorismus s uprchlíky a migrační krizí je absurdní"....(Český rozhlas, 22.7.16)

"Mezinárodní terorismus netěží z uprchlictví". "Nelze v žádném případě paušalizovat, že integrace muslimských menšin v Evropě selhává". "Integrace imigrantů, včetně muslimů, je samozřejmě složitá věc a nelze ji zjednodušovat, ale ve své většině se v zásadě podařila". "Teroristické útoky nejsou primárně namířeny proti Evropanům, křesťanům, nebo obyvatelům západu, jak je někdy udáváno".

Těžko něco dodat, ale závěrem ještě napíši moudrá slova otce Milana Badala..

My máme hlásat radostnou zvěst o tom, že Boží syn nás má rád. Oni jako jeden ze segmentů své víry mají toto ( přivést nemuslimy k "míru" ) a snaží se o to různým způsobem. Buďto válkou, stavěním mešit na dalších územích a jakmile se stanou v některé zemi většinou, tak mají vlastně dokonce povinnost přestat používat demokratické principy.

Islám není souměřitelné náboženství s křesťanstvím ani judaismem, ale je to způsob vládnutí. Pokud nechceme býti cizinci ve vlastní zemi, jako jsou již téměř Němci, či Francouzi, tak u nás nesmí dostat Islám prostor, o který se tak snaží pan Pánek a jeho lidskoprávní organizace.

Pán Bůh s námi a zlé pryč.

Autor: Patrik Juda | úterý 2.8.2016 15:29 | karma článku: 46.00 | přečteno: 5093x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... (Pro Marušku... )

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 74 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.68 | Přečteno: 251 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.69 | Přečteno: 1500 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...