Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

No, mně se líbí ten slogan Chceme lepší Česko

Pan Vlastimil Harapes, který kandiduje do Senátu byl pozván paní Danielou Drtinovou do DVTV. Senát považuje pan Harapes za trust zkušených mozků a chtěl by se v něm poučit o problémech. Bude chodit s koblihami, ač se tomu smál..

Známý baletní mistr pan Vlastimil Harapes byl hostem usměvavé paní Daniely Drtinové a myslel jsem, že se dozvím něco z jeho názorů, či důvodů, proč kandiduje, ale to co jsem se dozvěděl mě překvapilo, protože toho příliš nebylo. Vlastně velké nic.

Pan Harapes kandiduje do Senátu za Prahu 6 jako nezávislý kandidát za hnutí ANO. "Jestli to mám za potřebí, a nebo ne, tak o tom jsem určitě nepřemýšlel". "Byl jsem vyzván k tomuto činu, abych tak řekl už vlastně po čtvrté". "Oslovil mi Martin Stropnický". "Jestli můžu pro lidi něco udělat, tak proč bych to neudělal". To, co chce pan Harapes pro lidi udělat, jsem nepochopil až do závěru více jak dvacetiminutového rozhovoru, ač se paní moderátorka Daniela Drtinová svým jedinečným stylem snažila seč mohla.

Na začátku pan Harapes "vysvětlil", proč jde do politiky, když před čtyřmi lety řekl, že jej politika vůbec neláká a co se změnilo, že na počtvrté podlehl. Pan Harapes se rozhodl po svém životním jubileu (70), že by ještě mohl pro lidi něco udělat, protože jen kritizovat u piva nemá význam, ale je zapotřebí odvaha. "A tak jsem si to tak jako zvážil a řekl jsem si Harapes musíš být odvážný". Paní Drtinová dle mého názoru po této větě z úst pana Harapese úspěšně zadržovala smích.

Paní Drtinová s milým úsměvem...."Odvaha spojit se s Andrejem Babišem". "Je Andrej Babiš tak přesvědčivé lákadlo, že jste do toho napočtvrté šel"? Pan Harapes..."No mně se líbil ten slogan Chceme lepší Česko". Zní krásně tento slogan a věřím, že i většina lidí by chtěla lepší Česko, ale uvést pouze slogan jako první důvod, proč se s někým spojit mi přijde zvláštní, jako mi přišel pan Harapes po celou dobu rozhovoru. Pan Harapes sloganu věří a byl na takových setkáních s různými kandidáty, kde se prý setkal s lidmi a slyšel, že jsou prý takový přesvědčivý v tom ( v čem neřekl ) a obsazení je prý napůl muži a napůl ženy, což se panu Harapesovi velmi líbí.

"A ty ženy byly úžasný". "To, co jsem tam slyšel od nich, opravdu jsem to nečekal". Říkám si, co tak neuvěřitelného museli ty ženy říkat, že byl pan Harapes tak překvapen. To spíše zní jako by předtím nepovažoval ženy za moudré, nebo nevím jak si vysvětlit ten velký údiv. Toto říká žena? Hmm. Na otázku paní Drtinové, čím jej tak přesvědčily a zdali nechodil pan Harapes na tato setkání právě pro ty ženy odpověděl s úsměvem.."Né, samozřejmě že né, že jsem tam šel kvůli tomu, abych se něco dozvěděl".

Pana Harapese ženy překvapily prý tím, že prý byly IN, znalé věcí a výborně je posuzovaly. Jakých věcí a co výborně posuzovaly pan Harapes neřekl, ale pouze nějaké těžko pochopitelné fráze. S panem Babišem se pan Harapes nesetkal a Senát je podle něj trust zkušených mozků, ze kterého prý musí vzejít dobré rozhodnutí při posuzování všech těch problémů a zákonů. Další nic neříkající slova, tak alespoň, že si pan Harapes myslí, že by měl patřit do toho trustu zkušených mozků.

To, že by dostával stranické instrukce pan Harapes nepředpokládá, kauzu Čapí hnízdo dopodrobna nezná a o politiku se až tak detailně nezajímal. Panu Harapesovi by se líbilo, kdyby pan Babiš prý přišel sám od sebe s tím, že politici nemají vlastnit média. Paní Drtinová se nesmála, ale upozornila pana Harapese, že nic takového se ale nestalo a zdali to není naivní myšlenka od člověka, kteý chce být politikem. "Bez určité dávky naivity to dělat nejde tu politiku". Tak aby té naivity nebylo příliš, jedná li se pouze o naivitu.

Na otázky o Čapím hnízdě pan Harapes připraven nebyl. Asi jej nenapadlo, že když kandiduje za ANO a jde do televize, že by se ho na to snad mohli zeptat, ale nemá rád užívání vulgarismů z úst politiků, převedl řeč na svůj program. Slyšel, že prý skoro všichni politici často taková slova používají. Chce je to odnaučit. Paní Drtinová se však zeptala, proč potřebuje Praha 6 v Senátu zrovna jeho. "No to se musíte zeptat je". Paní Drtinová zopakovala svou otázku.

"No tak za jedno teda udělat všemožně to, co je možné udělat pro kulturu". "Pró pro prostě i pro myslím že, že kulturu takovou tu obecnou, jednání s lidmi". Další přímo umělecké nekonkrétní nic, ale pan Harapes by prý chtěl být v Senátu i kvůli etice, kultuře a kulturnosti. Paní Drtinová upozornila pana Harapese, že jeho program je dost stručný a není tam nic konkrétního, čeho by chtěl dosáhnout v Senátu. To se prý nedá specifikovat, ale až přijde problém, tak se prý bude řešit. To mě skutečně překvapilo, že problémy se řeší, ale to byl ten program pana Harapese. Ale on přeci jen ještě promluvil, co možná bude řešit.

"Jestli je to existence já nevím Spejbla a Hurvínka na Praze 6, nebo divadlo Semafor". Paní Drtinová vysvětlila panu Harapesovi, že Hurvínka se Spejblem řešit v Senátu nebude, a tak pan Harapes zaperlil a řekl, že by se do kultury mělo dávat 1% z rozpočtu, ale na otázku kolik je letos rozpočet na kulturu odpověď neznal. "No něco jsem  zaslechl, ale nepamatuji si to". Proč mluví pan Harapes o procentech, když nezná čísla nechápu, ale i paní moderátorka jej ušetřila dalších odborností.

Otázka povinných kvót v přijímání uprchlíků je prý tak složitá, že se o tom bude muset dozvědět více, ale je pro kompromis a nemůže říci jak by hlasoval. V tuto chvíli na to názor prý nemá. No mě přišlo po dvaceti minutách pořadu, že prostě pan Harapes nemá názor na nic. To pro mě není dobrá výbava do Senátu, ale spíše taková ta ovčí, co si nechá "poradit".

V závěru se ještě pan Harapes trochu zamotal do svých vlastních slov o té podbízivosti voličům, což se mu nelíbí, že někdo třeba rozdává koblihy, ale potom řekl, že on sám je bude rozdávat, ale blížil se konec a paní Drtinová byla hodná a skvělá jako vždy za mě.

Myslím, že zrovna včera komentovala paní politička Alexandra Udženija, že pan Harapes je kandidát bez programu a potom, co jsem dnes viděl, nezbývá než souhlasit. Snad bych ještě dodal, že i bez názoru. Pana Harapese si jako umělce vážím a již od dětství si jej z plaveckého stadionu v Podolí pamatuji jako milého a usměvavého muže, ale myslím, že to na Senát nestačí.

Myslím, že by měl každý zůstat u toho, co mu jde nejlépe.

 

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 22.9.2016 13:11 | karma článku: 37,19 | přečteno: 1507x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3893x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Britský profesor a možná i kanibal vychvaluje lidské maso. Kravičky už nezabíjet. Bů

Další pokrok lidstva. Zakopání těla je prý nehospodárné. Šetrné je asi příbuzného sníst. Proč nám lidské maso vadí, ale zvířecí ne, ptá se profesor. Nová kulturní tradice žehlení prsou a tisíc zmrzačených britských dívek. A sója?

30.8.2019 v 14:01 | Karma: 32,37 | Přečteno: 1284x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Ceny z posledního světového festivalu poezie aneb budoucnost prý není žena

V londýnském Roundhouse se udělovali ceny za rok 2018 a zněla silná slova. Já jsem žena. A já mám penis. Budoucnost je černá. Budoucnost jsou lesby. Budoucnost je trans. Budoucnost jsou sexuální pracovnice, muslimky a postižené..

29.8.2019 v 16:06 | Karma: 35,36 | Přečteno: 780x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Fedor Gál o Češích, nedostatku soucitu, demenci a primitivním nacionalismu

Václav Klaus je dle pana Gála jeden z hlavních architektů primitivního českého nacionalismu a jeho syna nemůže ani číst. Cítí signály 30.let minulého století a ohrožení svobody. Občané myslí příliš často na sebe a chce se mu řvát.

25.8.2019 v 13:37 | Karma: 43,64 | Přečteno: 2850x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Pedofil roky znásilňoval malé holčičky, včetně dcery. Státní zástupce navrhoval podmínku!

Dceru znásilňoval od tří let a kamarádky od sedmi! Dostal šest let! Je to vůbec možné? Dcera prý nechtěla použít odpor! Pachatel se omluvil, že je prý těžce nemocný. Není pochyb, ale je duševně zdráv státní zástupce? A naše soudy?

23.8.2019 v 13:10 | Karma: 39,47 | Přečteno: 1828x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Politický bizár spustil špínomet na pana Václava Klause mladšího

Panika z Trikolóry probudila v některých lidech to nehorší. Pravda a láska asi musí chvíli počkat, protože se lidé s pokřiveným charakterem posmívají vzhledu pan Klause. Ubohé a nízké. Proč to Feri, Holubová, nebo Klus dělají?

21.8.2019 v 16:39 | Karma: 43,14 | Přečteno: 2123x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Hvězdná pěchota na iDNES aneb Svět se řítí do záhuby a to do dvanácti let!

Prožívají ekologický žal a organizují stávky. Je jim na nic a úzko z té klimatické krize, protože Svět se prý řítí do záhuby. Nemáme čas! Za vše má vinu Evropa! Gréta má smysl a musíme stávkovat! Nelétají a maturitu ještě nemají..

18.8.2019 v 12:05 | Karma: 42,63 | Přečteno: 1854x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Súdánec ubodal v Británii mladou ženu. Odmítla s ním sex.

Útoky nožem v Británii! Tolik ho její odmítnutí naštvalo, že se rozhodl jí dát lekci. Po patnácti bodnutích, což byla ta lekce zbyly z nože tři kusy. Vím, že umírám stihla ještě říci. Jedinou její provokací bylo, že jej odmítla...

18.8.2019 v 11:01 | Karma: 40,96 | Přečteno: 1881x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Špinavou a likvidační kampaní doživotně ocejchovaná operní legenda Plácido Domingo

Slova jsou mocná. Sebevraždy, konce kariér a cejchy na celý život. Stačí říct já také! Další v pořadí koho zničit je Maestro Domingo. Muži se nemohou před totuto ohavností nijak bránit. Presumpce neviny nula. Divný, falešný svět.

14.8.2019 v 11:31 | Karma: 38,32 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Páteční pasení ovcí na ČT aneb námi placení manipulátoři se nám denně smějí.

Sledoval jsem včera veřejnoprávní ČT. Liberální demagogie od rána do noci. Gréta imponuje, je svatá a zaslouží obdiv. Německo prý migrační krizi ustálo a nárůst preferencí AfD je nárůstem frustrace. O obřím nárůstu vražd ani slovo

10.8.2019 v 13:09 | Karma: 39,74 | Přečteno: 1413x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Uprchlíci z Afriky migrují za statisícové sumy přes půl zeměkoule do Mexika

Politika Salviniho možná začíná fungovat. Milionáři z "chatrčí" mají novou trasu do Nového světa, kde však pan Trump staví plot. Svět začíná být méně humánní, stýská si Lékař bez hranic, protože prý ty migranty zachraňovat musíme.

8.8.2019 v 14:25 | Karma: 40,89 | Přečteno: 1551x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Olga Sommerová je z Čechů znechucena a většina společnosti prý nemá zdravý rozum

Většina Čechů je nevzdělaná. Doufá, že sprostý Zeman je nemocný a zdraví jeho mandát možná letos ukončí. Babiš je zločinec, krysař, ale peníze jí nesmrděly. Volby jsou prý zmanipulované, nesvobodné a sní prý o návratu demokracie?

5.8.2019 v 1:38 | Karma: 44,83 | Přečteno: 3137x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

ČT bude učit diváky jak rozpoznat fake news, pravdu a manipulace. Je to pouze žert?

V ČT od podzimu začíná nová soutěž. Soutěžící budou hledat pravdivé a nepravdivé výroky, či videa. Bude hned první díl o paní Fridrichové, nebo o té zmanipulované, neobjektivní a legendární americké volební noci? A co zprávičky?

3.8.2019 v 9:47 | Karma: 42,87 | Přečteno: 1796x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Německo : Horor ve Frankfurtu a hrůzná ohavnost ve Freiburgu jakou nepamatují

Ve strašidelném Německu dnes shodil ve Frankfurtu muž afrického původu osmiletého chlapce s matkou pod rychlík. Chlapec zemřel. Šokovaní lidé jej pronásledovali a na nádraží byl zadržen. Ve Freiburgu řeší proces jaký nepamatují...

29.7.2019 v 17:42 | Karma: 45,20 | Přečteno: 3727x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Jak zelený , "hodný" moralista kritizuje advokátku za otevřený dopis velvyslanci v Německu

Paní Hamplová napsala vyjádření postoje mnoha svých spoluobčanů a co se nestalo? Ihned je na Manipulátorech označena za populistku tím prý hodným pánem, který tolik prý bojuje proti nenávisti a propaguje ten etický a zelený Svět..

27.7.2019 v 15:06 | Karma: 44,18 | Přečteno: 2337x | Diskuse| Osobní

Patrik Juda

Alexander Tomský o falešné ideologii, zhoubném liberalismu a cestě do nikam

V Anglii je to katastrofa. Homosexuální ideologie je nadřazena většině. Začíná to i na Slovensku? Ten spor je o lidskou přirozenost. Na ČT24 pana Tomského již vyřadili. EU je utopický projekt . Evropa nás vydírá a dopadne špatně..

24.7.2019 v 16:37 | Karma: 40,60 | Přečteno: 1727x | Diskuse| Osobní
  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik