Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Londýnské rádio BBC se prý rozvíjí a propuštěný populární komik Jon Holmes promluvil

Úspěšný a oceňovaný britský komik Jon Holmes byl propuštěn z rádia BBC po 18 letech a ptá se, zdali byl propuštěn, protože je bílý muž? BBC je politicky korektní a chce vytvořit nové příležitosti pro všechny a pro nové posluchače.

O londýnském rádiu BBC se momentálně mluví v souvislosti o různorodosti a rovných příležitostech. Samotné rádio však pouze nemluví, ale i koná. Ale ty rovné příležitosti jsou možná rovné až tak, že pro ženy, či jiná etnika, jsou trochu rovnější. Ale, že v Londýně pomalu přelazují na nové posluchače trochu smysl dává, protože Londýn se změnil a dost možná navždy.

Známý britský komik, spisovatel a moderátor Jon Holmes (1969), který je za svou profesní kariéru držitelem řady ocenění, byl po 18 letech vyhozen z BBC a poukazuje na novou éru této známé britské stanice. Mimo jiné dvojnásobný držitel BAFTA (British Academy of Film and Televizion Arts), což je významné ocenění za filmovou a televizní tvorbu, však cítí křivdu. Vše spustil, když položil otázku, zdali byl propuštěn jen proto, že je běloch?

Jon Holmes vystupoval v populární Show Právě Teď (BBC NowShow) v rádiu celých 18 let a tvrdí, že jej kontaktoval řídící pracovník této stanice, který mu řekl, že pořad bude inovován. "My to předěláme s více ženami a pořad bude více různorodý". Ale pan Jon Holmes udeřil na společnost právě kvůli tvrzení o rovných příležitostech pro všechny. "Je to smutné oznámení, že jsem byl vykopnut z Show Právě Teď". "A to jsem ani nedal pěstí producentovi". Zklamaný Jon Holmes napsal pro Mail on Sunday, že ti nejlepší kandidáti by měli mít přeci stejné postavení, bez ohledu na pohlaví, nebo etnický původ. To by měli, ale přijde mi, že se "inovuje" celý Londýn.

Pan Holmes zdůraznil, že přeci nemůže za to, že je bílý. "Co kdyby tu práci dostal zkrátka ten nejlepší, nehledě na nic jiného"? Ale ona je přeci ta nová doba, kdy již tolik nerozhodují pouze schopnosti a výsledky, ale také pohlaví, či etnický původ. Smutná to doba, když je někdo diskriminován jen proto, že je bělošský muž a někdo je naopak prosazován, protože jím není. Tak to je ale skutečný rasismus. "My všichni lidé se svými nadějemi, sny, chybami, přesvědčením, rozdílní a z jiných kultur jsme zabaleni v balíčku označkovaných lidí".

"Co když jsme jen prostě lidé, kteří by chtěli být hodnoceni podle zásluh"? "Říkejte mi blázne, ale co když bez ohledu na barvu kůže, nebo čehokoliv jiného, dostane práci ten nejlepší"? Pan Holmes dodal, že poté, co twetoval novinku o svém propuštění, tak byl kontaktován agenty i dalšími herci, kteří se mu svěřili, že mají stejný problém, včetně jednoho moderátora, kterému bylo údajně řečeno, že by se prý pro roli perfektně hodil, ale je příliš bílý a ze střední třídy.

Pan Jon Holmes za svou kariéru vyhrál kromě již zmiňovaných filmových ocenění, také osmkrát cenu Gold Sony Radio, což je nejprestižnější ocenění britského rozhlasového průmyslu. Dvakrát také zvítězil v British Comedy Awards, která se koná každý rok a oceňuje se komedialita a nejlepší zábavná představení. Mluvčí BBC řekl, že zatímco nová vládní listina pro BBC jim nastavila cíle pro různorodost, tak oni prý vždy najímají ty moderátory, kteří si to zaslouží. "Chtěli by jsme poděkovat Jonu Holmesovi za jeho přínos, ale naše komediální show se neustále rozvíjí a jednoduše byl čas vytvořit příležitost pro nové zákazníky, když se Show Právě Teď vrátí na podzim zpět". Pravdou je, že nových zákazníků a posluchačů mají v Británii mnoho.

Pod článkem se samozřejmě Britové vyjádřili a to v celku jednoznačně. "V BBC jsou rasisti a k tomu již není co dodat". "No, ano, to je jasné..bojujete proti rasismu tím opravdovým rasismem". "Je to nová vlna komunismu, která pokračuje v útoku na bílé a západní muže". "Probuďte se chlapi". "Je to kulturní marxismus".

V Británii se vůbec dějí zvláštní věci, ač jsou politicky korektní. Například reklama firmy GAP s dětmi, která měla vyzdvihmout jejich unikátnost musela být stažena, protože ze čtyř dívek v reklamě byla černá pouze jedna. Politicky korektní kritici šíleli, protože bílá dívka se navíc o černou dívku opírá a takový rasismus si prý nikdo nemůže dovolit, objevilo se okamžitě na Twitteru. Firma GAP se musela omluvit. V jiné reklamě GAP si dívky role prohodily a světe div se, neprotestoval nikdo.

BBC je veřejnoprávní stanicí a často je považována za symbol Velké Británie. Oslabená BBC znamená oslabenou Británii, napsali v dopise adresovaném vedení stanice britští umělci a osobnosti. Dle levicového Guardianu, ale prý BBC nedokáže férově reprezentovat ženy a muži je přečíslují v hlavních relacích v poměru 4:1. Tak dnes může možná Guardian slavit, protože BBC již jedná podle jejich levicových představ. Ale není to pouze Británie a BBC, kdo se řídí novým "spravedlivým" řádem.

Dnes jsem viděl asi to nejabsurdnější video, jaké bych si ani představit nedokázal. Ve Finsku vzrostlo s počtem imigantů z Blízkého východu a Afriky také nebezpečí znásilněných žen. Finská policie vytvořila nový instruktážní film, který má ženám ukázat, jak se bránit znásilnění. Na videu je jakožto násilník znázorněn samozřejmě bílý muž, ač donedávna žádné takovéto video ve Finsku natáčet nepotřebovali, ale ten způsob, jakým má žena znásilnění zabránit, je taková směšnost totál, že to spíše vypadá jako silvestrovská show. Muž ženu zezadu atakuje, ona se otočí a natáhne proti němu ruku s otevřenou dlaní, řekne ne, upřeně se na něj dívá a on se dává na útěk.

Pokud to nepomůže, tak použije obě ruce s nataženými dlaněmi a v nejhorším případě jej má praštit kabelkou. Ve Finsku je trestné použít například i pepřový sprej na svou obranu. Parodie vznikla okamžitě, protože by jí z dlaní asi museli šlehat blesky jako Harry Potterovi, a nebo by musela mít dar nadpřirozených schopností hrdinného Nea z Matrixu, aby ho nechala odletět, ale kabelka a natažené dlaně s upřeným pohledem? Výsměch všem finským ženám.

Někdy si říkám, jestli skutečně v nějakém Matrixu všichni nežijeme, protože realita je poslední dobou často tak neuvěřitelná, že se něco už musí stát. V Matrixu byly lidé využíváni stroji s umělou inteligencí, které převzali dominanci na planetě. V naší realitě jsme využíváni bruselskou a levicovou inteligencí, ale dominovat bude islám, až díky těm levicovým dobráčkům ovládne Evropu.

Zdroje: EveningStandard: Jon Holmes: Should i be fired because i am a white man?..Mediahub.cz : Týden v zahraničních médiích : Rasismus v reklamě, sex v BBC...Týden v zahraničních médiích : Genderová nevyváženost BBC..YouTube..Finnish police releases absurd rape defence video.

 

Autor: Patrik Juda | neděle 2.10.2016 20:13 | karma článku: 37,79 | přečteno: 1159x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3893x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik