Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vousaté a mohutné děti dorazily do Británie a poslanec se ptá, jedná li se o vtip

Děti z džungle v Calais dorazily do Británie. Kolik je jim skutečně let? No přeci tolik, kolik sami řeknou. Britský poslanec se obává, že je britská pohostinnost zneužívána a říká, že to nejsou ani mladí muži. A kde jsou dívky...

Silné reakce vzbudil příjezd nových žadatelů o azyl z džungle v Calais do Velké Británie v tomto týdnu. Nejvíce pochybností vzbuzuje jejich údajný dětský věk, ač na to rozhodně někteří nevypadají. Britský konzervativní poslanec David Davies volá po lékařských testech, které by pomohli určit skutečný věk migrantů, ale experti to považují za neetické. A jak moc etické je lhaní, podvádění a zneužívání sociálního systému? Sky News jim raději, stejně jako BBC zakryla tváře a levicový The Guardian jejich fotky raději neotiskl vůbec, ale minimálně facebook jich je plný. Je to jen další absurdní a pro skutečné britské děti i nebezpečné, ač politicky korektní show.

Přeci by nelhali, ale dle ministerstva vnitra je lhaní uprchlíků o svém věku přesně tím, co dvě třetiny z nich dělají. Jak to zjistili, když jsou lékařské testy neetické nevím, ale na některých z fotek "dětí" z Calais prostě žádné děti nejsou.

Počítačový program na rozpoznání věku pomocí fotografie, dětský věk některých nově příchozích migrantů nepotvrdil. Naopak, dle programu je jednomu z "dětí" téměř čtyřicet a někteří ostatní jsou třicátníci. Že to není možné? Možné to bohužel je. Stačí se podívat na fotky těchto "dětí". Z radnice v Londýně již zaznívají hlasy, že budou sociální dávky odebrány každému, kdo selže v testech, které mají potvrdit skutečný věk uprchlíků, kteří tvrdí, že jsou děti, ač vypadají jako dospělí. Minulou noc bylo na radnici živo. Problémem však asi zůstává ta etika, stejně jako Britům určitě zůstal smysl pro humor. Některým fotkám údajných migrantských dětí z Calais se totiž nelze nezasmát. Neuvěřitelné děti.

Dětští uprchlíci mají samozřejmě více výhod, než ti dospělí. Na zasedání londýnské radnice se prý včera trochu revoltovalo, když přišlo na řadu téma podvodného věku některých z nově příchozích migrantů. Některé tyto údajné děti jsou totiž podezříváni ze lži. Kdo je uvidí na fotkách, tak toto podezření možná bude lépe chápat. Dětským migrantům je v Británii placena lékařská péče, vzdělání a bydlení, což by však některým z nich mohlo být odebráno, pokud podváděli. Počítač určil věk některých mezi dvaceti až třiceti lety, nebo i více. Počítačový program nelze brát jako důkaz, ale lékařské vyšetření ano. To se však zatím raději nekoná a jede se dál, ať si myslí obyčejný Brit, co chce.

David Simmons, který je šéfem místní vládní organizace se vyjádřil. "To, co teď nevíme je, jak postupovat v prověřování, se kterým by úřady měli začít, aby byly schopny stanovit věk lidí." "My víme o velkých proporcích lidí, kteří prišli do Velké Británie, a kteří tvrdí, že jsou děti mladší osmnácti let." Tento problém se objevil i díky tomu, že britské úřady nemohou prověřit jejich skutečný věk. Například Haris Stanikzai, který dorazil z Francie v pondělí, řekl, že je mu 16 let, ale dle údajů, které předal, je mu již 17 let. Tak to si to asi jen špatně spočítal, protože se údajně narodil 1.1.1999. Nebo, prostě jenom neví kolik mu je, ač datum narození má tak snadno zapamatovatelné.

Televize BBC některým nově příchozím uprchlíkům raději zakryla šmouhou hlavu, ale přijde mi to naivní a hloupé, chtít dělat z lidí hlupáky, v dnešní době internetu. Kritici tohoto zpravodajství také poukazují na nesmyslnost této cesty informování Britů, když se něco podezřelého hned zakrývá, například, že migranti jsou starší než děti, za které se vydávají. Počet příchozích dětských uprchlíků bez doprovodu stoupl v letošním roce oproti tomu loňskému o 54% a do konce června požádalo v Británii o azyl 3472 údajných dětí. Sky News také uprchlíkům překryla tvář a levicový The Guardian pro jistotu neotiskl fotky žádné. Jeden z pracovníků údajně uvedl, že je to záležitostí takzvané redakční policie, protože s migranty má být zacházeno jako s bezbrannými dětmi, u kterých musí být ochráněna jejich identita. Ale kdo bude pomáhat těm skutečně bezbranným dětem v britských školách?

Šéf městské rady očekává více stovek dětských uprchlíků z Calais v následujících týdnech. Rádio LBC hostilo moderátora Nicka Ferrariho, který nazval BBC krvácejícím srdcem liberálů a cenzuru fotografií nechápe. Skupina migrantů, kteří včera dorazili z Calais, byli přivítáni svými podporovateli a podle pana Simmondse úřady nechtějí slyšet, že by se snad nejednalo o děti a daňový poplatníci zůstávají na pochybách, ač u některých fotek "dětí" není podle mě zcela o čem pochybovat. Každé soudní přezkoumání věku stojí úřady 50.000 liber. Šéf radních také varoval před zvýšeným nebezpečím sexuálního vykořisťování žáků ve školách a nazval to velmi reálnou obavou. Tak to asi bohužel skutečně ano.

V jednom případě například Afghánec tvrdil, že je mu 12 let a napadl muže, který mu pomáhal s novým životem v Británii. Po tomto útoku byly v jeho telefonu nalezeny nemravné fotky dětí a také to, že navštěvoval džihádistické stránky. To je ale dítě. Zubní prohlídka odhalila prohnilé zuby moudrosti, které spíše ukazovali na věk 21 let. Přišel z Calais a žije ve Walesu. Když řekl sociálním úředníkům, že chce žít v Bristolu, tak mu bylo sděleno, že bude žít u pěstounů. Rozzuřil se tak, že napadl svou "dětskou" silou svého pěstounského otce.

Nad fotkami "dětí" s vousy se pozastavovali i někteří z politiků. Někteří dokonce vyjádřili obavu, že by se mohlo jednat o ekonomické migranty, kteří se jen za děti vydávají, aby mohli využít britskou pohostinnost. Mluvčí ministerstva vnitra připustil, že mladíci nepodstupují žádné lékařské testy, které by prokázali jejich skutečný věk, protože by to prý mohlo být znepokojující. Myslím, že by to bylo naopak uspokojující, že by se lhaní a podvádění netolerovalo. Ale pravdou je, že je to extrémně drahé. To konzervativní poslanec David Davies, již jisté znepokojení cítí. "Jsou to mohutní náctiletí, kteří vypadají starší než na 18 let." "Jsme pro pomoc skutečným dětem, ale studnice dobré vůle bude zřejmě brzy vyčerpána." "Jsem také zvědavý, proč mezi nimi nejsou žádné mladé ženy?" "Bojím se, že britská pohostinnost je zneužívána."

Pravdou je, že ženu jsem na fotkách nenašel, ač se mi nechce věřit, že by před válkou a všemi těmi hrůzami prchali jen mladí muži. Přesně tak to ale vypadá a ženy a starci asi zůstali ve všech těch válečných zónách.

Tamní ministerstvo vnitra uvedlo, že v loňském roce bylo zjištěno, že dvě třetiny údajných dětských uprchlíků o svém věku lhalo. Poslanec Davies se ptá, zdali se jedná o vtip? "Někteří z těchto uprchlíků nejsou nepochybně děti." "Nejsou ani mladí muži." Podle ministerstva vnitra však prý migranti mohou vypadat starší, protože rychle fyzicky vyzráli a jsou poznamenáni hrůzou z prožité války. "Děti mohou vypadat starší než jejich britské protějšky kvůli všemu, co už v životě prožili."

Měl bych spíše strach o skutečné britské děti, z nichž některé budou sdílet třídu s dospělými muslimy, a to i s jejich dospělými sexuálními touhami. Fyzicky vyzráli, protože jsou poznamenáni hrůzami války, ale ve válkách a konfliktech je přeci potravin spíše nedostatek. Tomu argumentu nerozumím, ale porozumět všem těm liberálům a politicky korektním multikulturalistům je stále těžší a nemožnější. Dnes jsem ještě četl příběh Syřana, který chce po jedenácti dnech strávených v britských hotelích, zpět do válkou zmítaného Allepa.

Bývalý vojenský doktor v armádě Bašára Asada, Abdul Kader al-Zuebi si stěžuje, že si v současnosti (po 11 dnech) není schopen pronajmout bydlení, pozemek, nebo vysoce placené zaměstnání. Život v Británii je prý mizerný. V džungli Calais prý bylo lépe. "Ptal jsem se na pronájem domu a oni mě odmítli." "Neptal jsem se na peníze, ale pouze na doklady, abych zde byl legálně, a které nemám."

Tak nevím, protože ty fotky "dětí" ráno skutečně někoho pobavit mohou, ač je to vlastně smutný humor, ale to, že se muž chce raději vrátit do války, protože zatím musí žít už jedenáct dní po hotelech je taková drzost, že to snad ani nemůže myslet vážně a pokud ano, tak by mu to měli britští úředníci umožnit. Třeba by mohl se svou kvalifikací zachránit některé starce, ženy a skutečné děti, kteří museli v Allepu zůstat, narozdíl od některých vousatých "dětí", kteří teď mohou využívat tu nekončící britskou pohostinnost.

Jednoho dne bude studnice dobré vůle Britů vyčerpána, stejně jako daňový poplatníci, kteří to platí. Liberálové zatím prý pouze krvácejí, ale věřím, že jednoho dne "vykrvácí" navždy a pověstný britský nadhled a humor přežijí.

Velká Británie by si to zasloužila, stejně jako by si zasloužila méně té redakční policie a více té skutečné.

 

Zdroje: Express: Aren´t there any girls?....PC gone mad? No tests for foreign children.....MailOnline: How old are they really?....Eurozprávy: Dětští uprchlíci mají vousy a mohutné postavy..Express: Send us back! Syrian migrant ask to be deported...

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 20.10.2016 19:08 | karma článku: 43,20 | přečteno: 3916x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3893x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik