A Oscara dostává teplá černá káva ze Starbucks

26. 02. 2017 18:28:58
Starbucks plánuje zaměstnat 10.000 muslimských uprchlíků. Index popularity značky prudce poklesl. Hlavně nepodporujte tradiční manželství zní od šéfa k investorům. A dostane Oscary film černošského režiséra o životě homosexuála?

Generální ředitel kavárenského gigantu Starbucks, Howard Schultz, který by se v případě vítězství Hillary Clinton možná býval stal i ministrem práce, nedávno při výročním setkání akcionářů v Seattlu prohlásil..."Pokud podporujete tradiční manželství, tak mi nechceme vaše investice." Zní mi to jako vyjádření z blázince.

Možná však i někteří zákazníci, kteří nestojí o další politické školení, nebudou chtít již i jejich kávu. Dle Forbesu vystupoval nepřátelsky a netoleranrně ke všem akcionářům, kteří s ním nesouhlasili. Ve svém boji za homosexuální sňatky, všechny možné rozdílnosti, toleranci úplně ke všem, snad jen kromě těch křesťanů, kteří stále a "nemoderně" uzavírají sňatky mezi mužem a ženou a proti Trumpovým dekretům zakazujícím muslimům z některých zemí vstup do země, přislíbil zaměstnat deset tisíc uprchlíků.

To jediné správné, politicky korektní a levicové školení si možná na dnešní oscarovou noc nachystali i v Hollywoodu. Celkem šest ocenění Spirit Awards dostal již v předvečer předávání Oscarů film Moonlight od černošského režiséra Barryho Jenkinse o životě mladého homosexuála tmavé pleti, neboli má možná tento film všechno, co si jen v tom Hollywoodu mohli přát. S rezervou napíši, že ti herci mají prostě správnou menšinovou barvu i sexuální orientaci. Tento film vyhrál již Zlatý glóbus za filmové drama a na Oscara má osm nominací. Myslím, že je rozhodnuto.

Již na udílení Spirit Awards zaznělo na Trumpovu adresu od herce Casey Afflecka, že jeho politika je odporná. Mě zase přijde odporné tahat politiku do kavárenského byznysu a na předávání filmových cen, ale myslím, že letošní Oscaři budou hlavně o té politice.

Index popularity značky Starbucks ztratil dvě třetiny během jednoho měsíce od doby, kdy zveřejnil svůj plán zaměstnat tisíce muslimských uprchlíků. Vzniklo hnutí bojkotu Starbucksu, kde se vyjadřují nespokojení a často již i bývalý zákazníci Starbucksu. Nejčastěji nespokojení diskutující poukazují na více jak 90 milionů nezaměstnaných Američanů a kavárenského giganta například přejmenovali na Shariabucks coffee. Trochu paradoxní mi přijde, že ti "hodní a tolerantní" levicový protestující proti Trumpovi, kteří sami často nepracují a často bydlí doma u svých maminek, po jeho inauguraci ve Washingtonu zdemolovali i dvě provozovny k nim přátelského Starbucksu.

Nebezpečný paradox vidím, ale také v tom upřednostňování zaměstnávat tisíce muslimských uprchlíků ze zemí, kde homosexuály například shazují ze střech, kde je nenávidí a bojovat při tom za práva homosexuálů. Pod článkem filmové kritičky, paní Mirky Spáčilové si jeden čtenář asi trochu stěžuje, že politika paní filmové kritičce nesluší a ať se prý raději drží těch pohyblivých obrázků. Nevím, jak by to paní Spáčilová udělala, když právě i těch pohyblivých obrázků je ta "správná" politika a "správný" pohled na svět plný.

Nejhorším filmem roku byl již vyhlášen "překvapivě" snímek Hillary ́s Amerika, který kritizoval demokratickou kandidátku Hillary Clinton. Režisér tohoto filmu Dinesh D ́Souza, který byl "oceněn" Zlatou malinou i jakožto nejhorší režisér a herec to komentoval slovy.."Dali jste mi Zlatou malinu, protože jste rozzlobení, že vyhrál Trump."

To mi přijde trefné, protože ta zloba proti Trumpovi se zdá být nekončící. I reportér ČT Martin Řezníček je již v Hollywoodu a i on očekává velmi politické Oscary. Já osobně bych Zlatou malinou za dramatickou tragédii ocenil "Americkou volební noc" na České televizi a pana Martina Řezníčka jako toho nejhoršího herce.

On ale myslím nic nehrál a ty jeho téměř slzy a ta panika z Ameriky byly skutečné. Byla to tehdy v noci silná káva. Pěkně to tam tehdy Trumpovi osladili. Už se těším na tu dnešní.

Zdroje: Breitbart: Starbucks brand crashes after announcement of plan to hire 10.000 muslim refugees..The Washington Press: Starbucks CEO: If you support traditional marriage we dont want your business...IDNES: Nastává hvězdná olympiáda. Anebo oscarová trumpiáda

Autor: Patrik Juda | neděle 26.2.2017 18:28 | karma článku: 40.45 | přečteno: 1875x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.32 | Přečteno: 233 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.09 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 471 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...