Topolánek rozcupoval Horáčkovo tvrdé jádro v EU a finišuje možná do druhého kola

21. 12. 2017 20:25:28
Pan Horáček, který si prý prezidenta Zemana namaže ve druhém kole prezidentských voleb na chleba si však na chleba nenamazal Mirka Topolánka. Spíše naopak. V tvrdém jádru EU už prý být pan Horáček nechce. Dělá konkurz na estrádu?

"Pochopil jsem, že svou kandidaturu pan Horáček bere jako jakýsi konkurz na muzikál."......Mirek Topolánek

"Jste rovný chlap asi jako je rovná silnice v Habeši"........Michal Horáček o Mirku Topolánkovi

Prezidentští kandidáti Mirek Topolánek a Michal Horáček se střetli v televizním duelu na Seznam.cz a pan Topolánek vysvětlil panu Horáčkovi, co je vlastně to tvrdé jádro EU, kam chtěl pan Horáček tolik patřit. Už prý tedy nechce, ale za mě debatu opanoval Mirek Topolánek. Já mám rozhodnuto koho budu volit v prvním, či eventuálně ve druhém kole prezidentských voleb, ale kdybych si mohl vybrat protikandidáta proti "mému" Miloši Zemanovi, tak bych si nepochybně přál Mirka Topolánka.

Nevěřím, že má kterýkoliv kandidát šanci pana Zemana porazit, ale kdyby se to snad mělo stát, tak přímočarého valašského "chlapa s gulami" a "italského showmana" si jako prezidenta alespoń dovedu představit, narozdíl od pana Horáčka, nebo pana kreativce Drahoše, který na svém fb ohledně otázky amnestie opisoval od protikandidáta Horáčka, ale prý to bylo jen trapné nedorozumění zaviněné externistou. Trapné to je určitě přepsat cizí text a vydávat jej za vlastní, ale pan Horáček za mě působil v debatě s panem Topolánkem ještě trapněji, když mu pan Topolánek vysvětlil to eurounijní jádro.

Pan bývalý předseda vlády Topolánek vyčetl panu Horáčkovi, že netuší nic o prezidentství a nic o vysoké politice neví, což pan Horáček prokázal především v debatě o účasti ČR v takzvaném tvrdém jádru EU, kde nás chtěl ještě před tímto pořadem vidět, narozdíl od pana Topolánka, který EU pokládá za nereformovatelnou a vystoupení z EU je na místě. Podle pana Horáčka je naopak zásadní, aby jsme v EU zůstali, protože on je prý českým vlastencem.

"Máte na mysli to tvrdé jádro, kde ti co spoří a jsou obezřetní, to jsou ti Češi, mají platit těm, co nejsou obezřetní, dělají dluhy a nespoří?" "Třeba těm Řekům, kteří mají nakonec vyšší platy, důchody a sociální dávky než ti Češi." "Stojíte o to, když budeme v tom tvrdém jádru, abychom povinně přerozdělovali migranty bez toho, aby jsme na to měli jakýkoliv vliv a fakticky pomocí sociálního pilíře, který se připravuje! jsme jim dávali tady u nás vyšší sociální dávky než mají u nás normální lidi, třeba takové jaké mají v Německu?" Já o tuto účast nestojím, dodal pan Topolánek.

A tak pan Horáček vysvětlil své tvrdé jádro téměř až "umělecky". Tvrdé jádro je otázka politická, nikoliv odborná." "Můžeme argumentovat na obou stranách toho argumentu a ty argumenty jsou validní a zastávají je chytří lidé." "Nakonec to bude politická otázka."

Pan Topolánek upozornil pana Horáčka, že mu utíká z otázky o tom, že opravdu chce být v tom tvrdém jádru EU, tzn. přijmout euro, přerozdělování migrantů, sociální pilíř a sociální dávky pro migranty v té výši jako jsou v Evropě. Pan Horáček to dramaticky až estrádně odmítl. "Ne, to vůbec nechci." "Prosím vás to nechci." Takhle to prosím pěkně opravdu nevidím a pana Topolánka potěšilo, že pan Horáček najednou to své tvrdé jádro odmítl, protože tvrdé jádro opravdu znamená se podřídit těm věcem, které určitě nejsou v zájmu českých občanů.

Podle pana Toplánka nemáme alternativu k členství v EU, ale na druhé straně vidíme, že ta EU se hrne někam kam s ní nechceme.

Ke kandidatuře pana Topolánka se vyjádřil i pan Václav Klaus, který s ním neměl vždy jen dobré vztahy a jeho zvolení předsedou ODS jej tehdy v roce 2002 příliš netěšilo, ale jeho nečekaná kandidatura jej myslím spíše potěšila a v prezidentské kampani se v osobě pana Topolánka objeví i specifický humor a vystupování, věcné argumenty zkušeného politika a jasný (Klausův) Nemarťan.

Pan Topolánek také zmínil na popud pana Horáčka účinkování paní umělkyně Heleny Třeštíkové ve vládě na postu ministryně kultury, které však bylo velmi krátké. Zhroutila se prý již po druhém jednání vlády, protože vůbec netušila do čeho jde a co ji čeká, ale panu Horáčkovi radí i jiná umělkyně, paní Magda Vašáryová, která tak ráda Čechům radí a moralizuje koho volit a kdo všechno jsou ti xenofóbové a omezení voliči, protože ta její pravda je asi ta jediná správná. Jsem rád, že zrovna ona pomáhá panu Horáčkovi ke "zvolení".

Nevěřím, že v případném druhém kole může někdo pana prezidenta Miloše Zemana porazit a ani si to nepřeji, ale pokud by tomu tak mělo být a zcela náhodou zafungovala ta za mě hloupá a nerozumná strategie všichni proti Zemanovi, ať se děje, co se děje, tak "chlap s gulami řečený křupan" by mi na hradě nevadil a možná i příjemně překvapil.

Každopádně za mě si minimálně pana Horáčka, když užiji Horáčkova vlastní umělecká slova namazal na chleba a to druhé kolo mu trochu oddálil a možná sobě trochu přiblížil, ale to se již v lednu ukáže.

Jak moc rovný chlap je pan Topolánek nevím, ani jak moc rovná je politika jako taková, ale když pominu pana prezidenta Zemana, tak pan Topolánek by funkci prezidenta zastávat určitě mohl.

Autor: Patrik Juda | čtvrtek 21.12.2017 20:25 | karma článku: 36.94 | přečteno: 2342x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 171 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 11.45 | Přečteno: 1168 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.32 | Přečteno: 462 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.92 | Přečteno: 295 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...