Uhlířovo čisté svědomí aneb Svět podle aktivisty, "demokrata" a možná trochu maniaka?

16. 05. 2018 8:05:17
Aktivista M. Uhlíř prý netouží po ničem tolik jako po klidu a souladu. V posledních dnech tohoto "klidného aktivistu" ale už třikrát uklidňovala policie a z veletrhu knih musel být vyveden ochrankou. Není spíše on tím tajtrdlíkem?

Pan aktivista a bývalý zastupitel v Praze 10 za Top 09 Martin Uhlíř se prezentuje jako srdcař ve společnosti Společně to dáme, ale mě tento bizarní pán a trochu podivín od pohledu, který se tolik ohání demokracií připadá více jako pomatený až agresivní blázen nežli srdcař. Jeho srdce sice silně tluče za Evropskou unii, což je jistě jeho plné právo, ale jestli by tento naprosto netolerantní člověk a vyšinutí lidé jako on měli snad reprezentovat demokratické hodnoty, tak by byla situace ještě horší než mě kdy napadlo. Tito lidé totiž reprezentují jen ty "mravokárné hodnoty z Bruselu" a dost možná jsou za to i placeni.

Když jsem tento týden viděl fotky a videa v hlavní roli s panem Uhlířem posledních dní, tak se mi vybavily návštěvy Bohemky ve vršovickém Ďolíčku kam mě bral táta ještě jako dítě. Pamatuji jak tam někteří fanoušci skandovali......"Rozhodčí je blázen, hoďte na něj síť, vydejte ho lidu, budeme ho bít". Tento pokřik se mi sice už jako dítěti nelíbil a nevybavil se mi proto, že bych přál panu Uhlíři nějakou fyzickou újmu a rozhodovat snad již také nic nebude, ale ten blázen a ta síť mě zaujala. Hlavně mít připravenou tu síť a policejní anton.

Tak nejprve přišel tento velký pan bojovník za tu svou "jedinou správnou" demokracii plánovaně vyvolávat konflikty 7.5. na akci lidí, kteří přišli uctít padlé ruské vojáky, ač on tvrdí, že tam šel jen diskutovat. "S přáteli jsme se rozhodli společně, že budeme konfrontovat pana poslance Foldynu". Konfrontaci začal zvoláním......."Chováte se jako tajtrdlík", ale sám své chování popisuje jako asertivní a svědomí má prý zcela čisté. Sice jej zatkla policie, ale prý nejednala fér. Samozřejmě, jak jinak, vždyť zatkli přeci jeho. Fér by podle něj asi bylo, kdyby policie zatýkala lidi, kteří se přišli poklonit padlým vojákům.

K asertivitě pana Uhlíře se vyjadřovali již přímo na místě i jeho aktivističtí přátelé..."Martine už dost". "Martine uber, uber". Ale on ve své pravdě neubral až skončil v tom antonu. Sice podlezl policejní pásku, neuposlechl policejních výzev, choval se jako v amoku, ale nefér byla samozřejmě policie a nikoliv tento "guru" asertivity. Mohlo by se zdát, že to již snad stačí, ale již den na to na Václavském náměstí napadl klidně a pokorně projíždějící auto s Ruskou vlajkou. Nejsem protiruský aktivista řekl v DVTV, ale auto napadl a agresivně zlomil žerď vlajky lidí, kteří slavili dny vítězství nad nacismem vykoupené miliony mrtvými.

Podle občanského aktivisty Uhlíře to ale nebyla ta čistě pozitivní akce s obrovskou vlajkou EU a ti lidé tam prý nepřijeli v žádném případě uctívat památku ruských vojáků. "To co tito provokatéři udělali nám přišlo jako zneuctění památky Jana Palacha". Video jsem viděl a pan blázen prostě napadl auto, prostě proto, protože mělo Ruskou vlajku a to je celé. Proč pan Uhlíř stále mluví v množném čísle je mi trochu záhadou, protože všechno to ostudné show bylo v hlavní roli s ním..."Za klíčové považuji mít čisté svědomí."....a tak jim ten pán za nesouhlasu policie zničil národní vlajku.

Pan Uhlíř by sice o sobě neřekl, že je vlastenec a chvála Bohu za to, že si to nemyslí, ale proč rve jiným lidem, kteří mají rádi svou vlast jejich vlajku z ruky, tak to je asi nějaký již vyšší stupeň jeho asertivity. "Čistá asertivita čistého člověka". Pan Uhlíř se vyjádřil tak, že prý pan Foldyna skončil a že prý začíná být směšný. Jelikož to řekl afektovaný pan Uhlíř, tak možná začíná v ČSSD zářit hvězda pana Foldyny, ač z představy, že by ČSSD měla opět spoluvládnout je mi špatně už teď. Ti "hrůzní" Noční vlci prý již také nepřijedou........

"Možná jsme jim s přáteli trochu narušili akci a propagační cíl nebyl splněn". Noční vlci by se možná zasmáli propagaci pana aktivisty, ale jemu tento "obří úspěch v zájmu naší vlasti" zdaleka nestačil a o víkendu se s dětmi vypravil na mezinárodní veletrh Svět knihy. Svůj "Svět podle blázna" prezentoval i zde a před vlastními dětmi. Ztropil další skandál, ochrankou byl vyveden a opět předán policii. Tentokrát se mu nelíbili knihy rozhovorů s prezidentem Zemanem a začal je všechny obracet. Na výzvy ať toho zanechá samozřejmě tento "demokrat" nereagoval. Tyhle tady prostě nebudou! "Vlastizrádce nemůže být vedle Foglara".

Pro děti pana Uhlíře si přijela paní manželka. "Nedivím se jejímu rozčílení, už si toho za ta léta se mnou užila dost". "Když odjeli, bylo mi smutno". "Poslední dobou mi přijde, že přitahuji konfliktní situace".

Ředitel nakladelství Olympia Karel Hejna jen stroze konstatoval, že se situaci s panem Uhlířem snažili vyřešit v klidu, aby nedošlo ke konfliktu, ale byl jen stále agresivnější, takže jsme museli zavolat ochranku.

Nevím pane aktivisto Uhlíři, kam až zajde vaše nenávist ke všem lidem, kteří si dovolili mít jiný názor nežli vy, nebo si dovolili vystavit na mezinárodním veletrhu knih rozhovory s prezidentem republiky, ale jedno vím jistě....

Pro mě bude čistě pozitivní akce, když opět zase někdy příště pojedete v tom policejním antonu a klidně si sebou vezměte i tu obří vlajku Evropské unie.

Až vás povezou, bude mi veselo.

Autor: Patrik Juda | středa 16.5.2018 8:05 | karma článku: 39.74 | přečteno: 1560x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 10.14 | Přečteno: 145 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 11.43 | Přečteno: 1085 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.16 | Přečteno: 460 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.92 | Přečteno: 294 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...