ČT bude učit diváky jak rozpoznat fake news, pravdu a manipulace. Je to pouze žert?

3. 08. 2019 9:47:43
V ČT od podzimu začíná nová soutěž. Soutěžící budou hledat pravdivé a nepravdivé výroky, či videa. Bude hned první díl o paní Fridrichové, nebo o té zmanipulované, neobjektivní a legendární americké volební noci? A co zprávičky?

Politická výchova diváků podle ČT a její názorové zatuchlosti, aby měli diváci a plátci poplatku ty správné a zhoubně liberální názory .

Když jsem si to od za mě výborného a vtipného autora Tomáše Vyorala přečetl, nešlo se nesmát a první se mi vybavil pořad 168 hodin a ty dlouhé roky manipulování s veřejností paní Fridrichovou v této show, kterou jsem kdysi nazval stokou plné manipulace. Myslím si to stále.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák se pochlubil, že se od podzimu na obrazovkách ČT objeví nová zábavná soutěž o dezinformacích, kde mají vystupovat v hlavních rolích pan Aleš Háma a paní Halina Pavlovská, kteří si budou zvát do svých týmů známé osobnosti. ČT bude vyučovat pravdu? Zrovna ona? Děti to prý mají učit rodiče, protože jsou staří a asi hloupý a nesvéprávní, jak doporučuje paní Jourová a ČT nás to bude učit všechny. Už se těším na první díl. To snad ne.

Když v roce 2016 paní Fridrichová uvedla svou manipulativní stoku slovy nenávist a násilí v Česku a tekutý hněv, nestačil jsem zírat. V pořadu pošpinili všechny slušné a normální občany, kteří nebyli lhostejní k migraci a zaplnili Hradčanské náměstí, ač ČT uvedla, že nás tam bylo asi dva tisíce, tak naopak policie ČR uvedla 15.000, ale to není tak důležité. Důležité je, že v pořadu stále a pouze opakovali záběry asi dvaceti zakuklených lidí a jednoho střílejícího psychotika. Pan Dienstbier mluvil o 30. letech, světové válce a desítkách milonů mrtvých, a že tam prý spějeme

Že v té době v Praze někdo zapaloval policejní auta a dle lidovek to byli levicový extremisté nepadlo samozřejmě ani slovo. Na demonstraci kolem mne byli normální a slušní občané, ale ČT vysílala pouze těch několik zakuklených, či plešatých. V pořadu zmínili čtyři nenávistné maily o čmoudech, které nepsali asi ti nejchytřejší, pokud si je ČT nenapsala sama, ale usoudili tam z toho, že z Čechů teče nenávist, která prý nabývá absurdní podobu! Mě zase přijde absurdní, že ČT bude chtít vyučovat, co je pravda a co není, po všech těch letech manipulování za naše peníze.

Pro politologa Kroupu, který by mohl na ČT i bydlet měla demonstrace dokonce fašoidní charakter a lidé by měli říci, že je to nepřípustné. Demokrat. Hlavně, že dnes ten Milion chvilek pro demokracii, nebo pro co, na ČT vynáší do nebes a na obrazovce jsou od rána do večera za hrdiny bojující za demokracii a třesou se na podzim až spolu s tou soutěží rozjedou ten milion chvilek nenávisti a v listopadu to vyvrcholí. Tam budou všechna ta esa humanity na ČT od rána až do večera.

To nejhorší byla americká volební noc na ČT také v roce 2016 (9.11). Tolik jsem se nenasmál, jako když jsem ráno viděl v televizi všechny ty smutné obličeje odborníků a moderátorů, kteří všichni celou noc tvrdili, že vyhraje Hillary Clinton a tomu svůj pořad uzpůsobili, když jako hlavní zahraniční zdroj měli CNN, který otevřeně Hilllary podporoval a Trumpa hanil. Ráno tam byla tehdy atmosféra, jako když nastal konec Světa a z Eastwooda, či Norrise, kteří Trumpa podpořili tam udělali nenávistníky.

"Američané se postupně smiřují s tím, že budou mít jako prezidenta Trumpa." "Outsideří uspěli." Interpretovali to zcela negativně a že prý teď budou Američané emigrovat a světová bezpečnost je tímto vítězstvím Trumpa ohrožena. Hahaha. A oni si přitom Američané pouze svobodně zvolili svého prezidenta, navzdory všem mediálním manipulacím, které tak dobře ovládá i námi placená veřejná televize.

Do poslední možné chvíle, ač americká voličská mapa již byla celá rudá, čemuž říkali tsunami, nechtěli připustit, že nevyhrála ta Hillary, která označila polovinu Trumpových voličů jako ubožáky ještě před volbami. Na ČT tehdy zavládlo zděšení a pan Řezníček přímo z Ameriky vypadal, že se rozpláče, po těch tísících slov, kdy velebil Clintonovou a hanil Trumpa. Když jediný pan Hejma na dálku Trumpa pochválil a vyjádřil radost, tak pan Železný konstatoval něco ve smyslu, že pocity a postoj ČT jsou jiné. No to teda a koukám na to každý den.

Když se pan Horáček chlubil, jak si vsadil 100.000 korun na Hillary a prohrál stejně jako v pozdějších prezidentských volbách s panem prezidentem Zemanem, ač ČT dělala co mohla, aby Zeman nevyhrál, tak ještě stihl pochválit uprchlíky, co je prý na migraci špatného a jak jsou odvážní a jak je dobře, že sem chtějí přijít. Vysoká slovenská ministerská úřednice a LGBT aktivistka tehdy označila Trumpovi voliče za bílou lůzu a odpad, což klasifikovala jako vědecky zavedený pojem. Už se těším na tyto pojmy a tyto osobnosti v nové soutěži.

Z té smutné nálady to ráno na ČT se mělo zdát, že americké volby vyhráli nevzdělaní ubožáci, rasisté, sexisté a homofobové, zatímco ti hodní a prý vzdělání voliči paní Clinton právě v ten moment demolovali americká města, zapalovali ohně a pálili vlajky. Vyzývali k násilí a zabíjení, opakování voleb, svlékali se a káleli na vlajky, ale o tom se rádo na ČT nemluví, pokud vůbec. Nikdy nezapomenu na výrok pana Halíka, že po svých cestách Amerikou nepotkal nikdy ani jednoho jediného Trumpova voliče. Určitě svatá pravda pane knězi.

Mediální manipulace byla tehdy totálně poražena. "Na čas byl poražen svět politické korektnosti, svět přetvářky, svět potlačované svobody projevu, svět elitářského inženýrstvi, svět smiřující se s úpadkem Západu, který se zříká svých tradičních hodnot."...(IVK). Měl jsem tehdy radost, protože pana Václava Klause na ČT dlouhá léta dehonestují a naopak pana Havla vynášejí do nebes. To, jak referují o panu Zemanovi je hanba a Trump s Putinem jsou pro ně všechno zlo světa.

Ale závěrem. To nejhorší je pro mě to matení hlavy dětem tou eurobruselskou a moralistickou dobropravdou na dětském kanálu. Údajně pravdivé pohádky, že Sněhurka je příliš bílá a princ si bere prince očkují děti těmi hodnotami a ta sněhurka prostě musí potkat, když je smutná černocha za zvuku africké hudby, zasmějí se, vezmou se a mají spoustu dětí, které nejsou ani bílé ani černé, ale světle hnědé!...(Donutil, Svěrák).

Takové bludy a nesmysli a přitom, o tom, co se děje v realitě například v Německu, když potkáte na nádraží prý psychicky nemocného muže afrického původu, nebo, když ho potkáte na ulici s mačetou v ruce pohádku nenatočí, ale to chápu. Byl by to horor.

Je to celé absurdní. Tak soudruh Dvořák bude poučovat národ?

"Nechci žít v zemi, kde se budu já a moje děti v metru rozhlížet a vyhodnocovat nebezpečí." "Za žádnou cenu." "To radši budu o polovinu chudší.".....Václav Klaus mladší

Lépe bych to samozřejmě nevystihl.

Autor: Patrik Juda | sobota 3.8.2019 9:47 | karma článku: 42.87 | přečteno: 1796x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.32 | Přečteno: 233 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.09 | Přečteno: 1486 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 471 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...