Hvězdná pěchota na iDNES aneb Svět se řítí do záhuby a to do dvanácti let!

18. 08. 2019 12:05:09
Prožívají ekologický žal a organizují stávky. Je jim na nic a úzko z té klimatické krize, protože Svět se prý řítí do záhuby. Nemáme čas! Za vše má vinu Evropa! Gréta má smysl a musíme stávkovat! Nelétají a maturitu ještě nemají..

Svazáčtí přátelé a pokrokáři všech zemí se spojili. Ještě jsme sice ani nedostudovali, ale budeme teď poučovat celý svět.

Na iDNES přišly dva studenti budovat lepší zítřky, hájit prý zájmy všech lidí a jejich budoucnost. Na nic a úzko je jim však asi jen ve školním roce, protože v létě stávkovat asi není správně ekologické. Lepší jsou ty pátky místo školy asi.

V době Svaté a budoucí Miss World, bezuhlíkové Gréty, která se v tento moment plaví na závodní jachtě do Spojených států, aby jim všem všechno klimaticky správně vysvětlila, je možné mnohé.

Protože je to dle paní Herzigové světová topmodelka a dle všech těch dobrolidí, kteří ji podporují i nobelová královna ekologů a klimatologů, tak si pro tu šetrně uhlíkovou jachtu, kterou se plaví, přiletí dalších pět lidí, aby ji dopravili zpět do Evropy! Neboli, kdyby Gréta s tatínkem z Evropy letěli, tak by zcela jistě zanechali menší uhlíkovou stopu. Přijde mi to celé absurdní, falešné, směšné a hloupé, ale Gréta inspiruje ostatní děti. I ty naše...

Už i u nás děti stávkují a poté jsou v mediálním prosotoru, aby nám řekli, proč to dělají. Prý jsou české Gréty! No, to potěš Pánbůh. Tito dva usměvavý, brýlatí mladí chlapci, které si pozvali do Rozstřelu na iDNES prý trpí enviromentálním (ekologickým) žalem a to prý docela dost! Tak mladí a už tolik trpí.

"Člověku je na nic a úzko z toho, že Svět se řítí do záhuby z toho, že probíhá klimatická krize!" "Zbývá nám dvanáct let!!" "Jsme na tom prahbídně!" "Skoro nic už dělat nemůžeme!" "Nastoupil pocit, že jsme dost možná v háji, ale pak jsem viděl Grétu Thunberg, která se rozhodla s tím něco dělat a přidali jsme se k této snaze, protože to má smysl." "Nemáme nic jiného na výběr, než jít stávkovat." "Chceme bezuhlíkovou ekonomiku."....mudroval v Rozstřelu student a zakladatel hnutí Pátky pro (záškoláctví) budoucnost v ČR, Petr Doubravský.

Z dalších slov studenta Doubravského jsem pochopil, že demokratické volby se mu až tolik nelíbí, protože tehdy v tom listopadu prý lidé prostě jen vyšli do ulic a změnili režim a co prý začali ty studentské stávky za klima, tak vidíme volný posun. Asi by chtěl změnit režim. Dle jeho slov soudím, že na veganský. "Tři roky nejím maso." "Je to ohromné privilegium." "Snižuji svou uhlíkovou stopu." "Autem moc nejezdím, ale občas se s někým svezu!" "Nelétám (nikdy neletěl), ani nechci." "Všechny země selhávají v řešení klimatické krize a proto proběhli stávky za klima."

"Český stát uhlí dotuje a musíme se podívat na pravou cenu uhlíkových dotací." "Protože tu pravou cenu, tu pravou cenu v podstatě my všichni, tu pravou cenu, tu pravou cenu platí lidi, kteří v důsledku změn klimatu přichází, přichází o domov." "Lidé mají zdravotní potíže v důsledku klimatu a ostatně, ostatně i naše potravinová soběstačnost, protože zemědělci, zemědělci, zemědělci snižují svoji produkci kvůli, kvůli suchu a dalším dopadům změn klimatu." "Jsme v horší situaci, než kdybychom byli ve skleníku." Rodiče je prý ve stávkách podporují a o klimatu se s nimi prý dá bavit. "Chceme spravedlivý přechod na obnovitelné zdroje a bezuhlíkovou ekonomiku."

Mladý muž v rozrušení z klimatické nouze vyděšeně opakoval některá slova stále dokola a listoval ve svých nachystaných poznamkách, ale to důležité prý je, že stávka v pátek bude. Ve školním roce v pátek 20.9., protože teď je léto a stávkovat je asi lepší v době školní výuky. To půjde o klima. Teď jsou prázdniny a záchrana planety ještě tu chvíli počká.

Když jsem ty dva mladé studenty viděl a slyšel přišlo mi, že jsou to vlastně asi anarchisté. Ještě sice nedostudovali, nikde asi ještě příliš nebyli, když nikdy neletěli, ale chtěli by měnit svět. Kdyby každý z těch stávkujících studentů zasadil v pátek strom, tak by to mělo význam. Když jsem je sledoval, tak se mi vybavila povinná četba z dětsví Čuk a Gek, kde si před novým rokem všichni společně zapli to rádio, aby mohli poslouchat přímý přenos z Moskvy. Hlavně ten snílek a fantasta Gek mi připomněl studenta Doubravského.

Dovolil jsem si v úvodu napsat Hvězdná pěchota, ale mě skutečně přišlo, že ti dva mladí a nedostudovaní lidé jsou snad z jiného světa. Já se toho nového světa děsím.

Autor: Patrik Juda | neděle 18.8.2019 12:05 | karma článku: 42.63 | přečteno: 1854x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Vlastík Fürst

Dě-da nebo dědek plesnivý

Blíží se jaro a s ním doba, kdy se do ulic vyrojí spousta lehce přioděných slečen a dam. A tak se možná my, co jsme většinově orientovaní, od těch krasavic zase dočkáme nějakého nelichotivého komentáře.

16.3.2024 v 8:30 | Karma článku: 25.51 | Přečteno: 522 | Diskuse

Vlastík Fürst

S Ním jsem silný

David pokračuje ve své písni. Už v ní stihl Stvořiteli říci vše, co ho trápí. Sdílí se s ním o své obavy z toho, že jeho vojsko bez pomoci shůry prohraje. Strach mu ale nahání i mlčení nebes.

8.3.2024 v 19:10 | Karma článku: 12.36 | Přečteno: 205 | Diskuse

Vít Olmer

Bitva o důchod (humoreska)

Nedávno jsem se dočetl, že nějaká paní měla z vyřizování svého důchodu hlavu jak pátrací balon. Chtěl bych ji utěšit...

8.3.2024 v 19:08 | Karma článku: 43.99 | Přečteno: 8020 | Diskuse

Tien Tran Tat

Koupil bych si průvodce po Vietnamu? Spíš nekoupil

Nedávno jsem v ruce držel průvodce po Vietnamu. Publikováno v roce 2018. Není to jediný průvodce, který jsem prolistoval. Vždycky mě zaujme filmové doporučení. Většinou nabídka amerických válečných filmů. Rozčiluje mě to.

6.3.2024 v 8:24 | Karma článku: 23.74 | Přečteno: 409 | Diskuse
Počet článků 233 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2743

Samotář a cestovatel

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...