Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ad 1 ) Souhlas. Jen dovětek, že VK se nikdy neohradil proti široce pojatým právům politiků.

Ad 2 ) K tradičním hodnotám patří poctivost, slušnost, skromnost. Jak je VK uplatňoval ve své politické praxi, si může udělat obrázek každý sám.

Ad 3 ) Nelze jednoznačně říct, že EU je protitržní. Ochrana hospodářské soutěže a bránění moci monopolům je dnes důležitější než kdy jindy. Problém je překotná snaha o unifikaci v podružných záležitostech. Proto jsem hlasoval proti vstupu, i když postupné ( v řádu desítek let ) sjednocování Evropy považuji za nezbytné. A ony - ismy byly do určité míry oprávněnými reakcemi ( např. na považování homosexuálního jednání za trestný čin ). Jenže se splašily a utrhly ze řetězu.

3 1
možnosti
Foto

To samé řekl na Valdajské konferenci po boku Putina, nyní ale přitvrdil. AfD se zcela vymyká svému původním směřování a idejím a proto ji opouští její klíčoví zakladatelé, renomovaní ekonomové, jež si vytvořili jiné strany. Žena pastora, jejich lídryně prohlašuje, že by s chutí dala střílet migranty na hranicích. To mi zavání už tak trošku východoněmeckou rétorikou. Na hranicích se i u nás střílelo, ale aby nás neopustili intelektuálové atp. Nyní je to naopak. Samozřejmě, pokud migranti začnou na pohraničáře střílet, bude se po nich muset v obraně asi muselo střílet ale ta jejich lídryně je trošku padlá na hlavu. Frauke Petry je prostě pro AfD hotové neštěstí a pohroma. Sice nevypadá špatně, ale to je tak asi vše. Že se s její stranou dává Klaus dohromady je známka jeho počínajícího šílenství. Možná mu přidělí ale v té jejich straně straně, jež asi zvítězí v Německu ve volbách nějakou významnou funkci.

3 2
možnosti
VV

Bane, spis ho take nepusti do Hofbräuhaus.

0 0
možnosti
Foto

Václav Klaus vystoupil a je hořce zklamán. Žádný stát nechce přijmout jeho podrobně rozpracovanou a vyzkoušenou variantu tunelování státu. :-)

4 4
možnosti
SB

Pan Klaus nemůže za to, že takoví lidé jako vy si myslí, že změnu politického systému může někdy někdo na světě zvládnout bez leváren.

Ano, levárny tady byly, ale ty jsou vždy a všude. A tady byly úměrné tomu, kolik toho tady bylo privatizováno.

Že se kolem toho nadělalo více humbuku, to bylo jenom proto, že Klaus neuznával ty Havlovy naivní představy o fungování ušlechtilosti na planetě. Tak se rozmazával kdejaký pangejt u cesty, jen aby se co nejvíce naházelo bláta na Klause.

Ale co je podstatné: Evropa se začíná rozkládat tam, kde Klaus nikdy nebyl ani ministrem financí, ani premiérem, ani předsedou parlamentu, ani prezidentem. Tyto funkce měl jen v Československu nebo v samostatné České republice. A Evropa nám kolabuje jinde než tady.

5 3
možnosti
Foto

Karma, Patriku. Ale v této větičce:

"Program AfD zrdcadlý nálady obyčejných lidí"

máte překlep o dvě klávesy.

2 1
možnosti
Foto

Ta hrubka je podstatně horší. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik