Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Duševně postižených lidí je ve společnosti poměrně hodně, ve spolcích (jakýchkoliv, ale především v náboženských) pak mají mnohem více příležitostí upoutávat na sebe pozornost, šířit nesmysly a získávat pomatence na svou stranu. Proto je důležité tyto úchylné projevy ihned identifikovat a realisticky pojmenovat, aby se minimalizovaly škody ze šíření bludů. Tento blog tak činí a karmu tudíž zaslouží

0 1
možnosti
Foto

Vadí mi, že spojujete duševně nemocné lidi s takovým lidským odpadem, jako jsou v článku uvedení „pastýři“. Vy jste psychiatr, že jste je diagnostikovala jako duševně postižené? Vy tímto spojováním skutečné psychicky nemocné stigmatizujete. Styďte se! Rv

1 0
možnosti

Poměrně přímočaré vyjádření "je to geneticky defekt". Asi jsem vynechal nějaké nejnovější vydání medicínského periodika. Jinak nevím odkud jinde se takto rázně řečený fakt, dal vyčíst. A ono co je a není normalita je taky složitý problém. Poměrně hojně se tím zabývá "medical statistics" a jsem si jistý, že tak jednoduché jak to tu prezentujete to není. Ale o té hrdosti máte pravdu, těžko být hrdý na něco co je mi víceméně dáno a získal jsem to bez námahy. Stejně hloupé jako národní hrdost, kdy být čechem znamená jen narodit se mezi těmi správnými imaginarními hranicemi, aniž bych tomu jakkoliv přispěl.

1 0
možnosti
Foto

Hrdý na to, že jsem Čech, může dávat smysl – i když na tom nenesu zásluhu a ani samo češství není dobrou/špatnou vlastností, mohu tím dát najevo, že mám svou zemi a svůj národ rád, stejně jako se mohu touto hrdostí hlásit k lidem, jejichž národní sounáležitost si považuji za čest. Oproti tomu hrdost na postižení mi připadá absurdní.

0 0
možnosti

Homosexualita je genetický defekt. Přesněji defekt v genu. Nic, nač by mohli být postižení hrdí. Nic, s čím by se měli producírovat na veřejnosti. Nic, kvůli čemu by měli být postaveni ke zdi. Pokud zůstávají mezi sebou a nesvádějí děti. Ale defekt je defekt a žádná normalita.

5 0
možnosti

A největší gól na tom je, že Bible nikde neříká, že by byla homosexualita trestná. Těmto křesťanům zřejmě nic neříká něco jako "skutková podstata trestného činu". Písmo totiž říká, "Lv 20:13 :Kdokoli by obcoval s mužem jako se ženou, oba spáchali ohavnost. Musejí zemřít - jejich krev ať padne na ně!" Což je poněkud rozdíl, jako když řekneme, že "homosexuál musí zemřít". To jako bychom řekli, že v naší zemi trestáme pedofily. To je podobně nepřesné. Netrestáme pedofily, nýbrž trestáme ty, kteří mají pohlavní styk s dítětem. Zkrátka pro Starý zákon je podstatný ten samotný akt pohlavního, homosexuálního styku, nikoliv, ať již domnělá a nebo skutená, homosexualita samotná. A stejně jako netrestáme pedofily, kteří se nedopustili žádného závadného jednání, Bible nevyzývá ani k trestání samotných homosexuálů, neb homosexuál, hypoteticky vzato, vůbec nemusí mít pohlavní styk s mužem, nýbrž může žít léta v sexuálním spojení se ženou a nebo nemusí mít sex žádný, stejně jako ani heterosexuál nemusí mít sexuální styk, za celý svůj život, žádný...

A ještě jinak, nevěřím že by v Sodomě a Gomoře byli všichni od přírody homosexuálové, ani ve starověkém Římě či Řecku to nemohly být ony pověstná 4%. Homosexuální pohlavní život tam patřil k "dobrému tónu", a v hříšných městech to zřejmě byla jen určitá zhýralost. Z čehož vidíme, že homosexuálního stytku se mohou dopouštět i lidé heterosexuální. Sumasumárum, Bible neříká, že by homosexualita zasloužila smrt, nýbrž samotný homosexuální pohlavní styk a to je velký rozdíl.

A navíc, ani za dob Mojžíšova zákona nešlo jen tak na potkání někoho zabít, pokud kdokoliv získal jakýsi dojem. Čteme totiž v páté Mojžíšově 19. kapitole od 15. verše, že každý, znova opakuji :KAŽDÝ hřích, který lze spáchat, musel být řádně prošetřen a dosvědčen u řádného soudu: "Proti nikomu nepostačí jediný svědek, ať už se dotyčný jakkoli provinil či spáchal jakýkoli hřích, jenž se dá spáchat. Výrok musí být potvrzen výpovědí dvou nebo tří svědků."

1 0
možnosti

"Lv 20:13 :Kdokoli by obcoval s mužem jako se ženou, oba spáchali ohavnost. Musejí zemřít - jejich krev ať padne na ně!" a navíc to má ještě jeden význam a to smrt Duše, tedy věčné zatracení o kterém rozhoduje až Bůh. Protože z hlediska nejen judaismu, ale také církevní nauky je hřích druhem smrti.

1 0
možnosti

" Církev amerických baptistů, "Southern Baptist Convention", jmenovala jako první homosexuálního uchazeče pastorem. Ačkoliv "Jižní svaz baptistů", jedna z nejkonzervativnějších protestantských církví USA, homosexualitu odmítá jako hříšnou, hlasovala obec v Chapel Hill pro její uznání - jednotlivé obce jsou ve svém rozhodování na ústředním svazu nezávislé -, protože Ježíš vyzdvihl všechny "slabé a zatížené". Všichni křesťané, "uznávající Ježíše jako svého pána a spasitele", akceptují homosexuály jako rovnoprávné občany nezávisle na jejich sexuální orientaci." citace www004.cz

"Jižní baptisté" jsou nejrozšířenější odnoží baptistů v USA. Jako jiní křesťané buď zastávají papežův názor "kdo jsem já, abych soudil..." nebo nabízejí pastorační pomoc. Rozhodně nikoho nestřílí a toto schvalování je odsuzovaným extrémem. Maximálně poukazují na rizika ( taková videa s Jimenezem na you.tube jsou ) A zásadně neuvádíte citace. Váš poslední odstavec "Láska je ..." je citací Bible, 13. kapitoly 1. listu Korintským. Aspoň to jste mohl uvédst.

1 0
možnosti

Z hlediska katolické církve nejsou baptisté církev, ale sektou. Problém baptistů je, že se neustále množí dělením. Když někomu nevyhovuje stávají stav, založí si vlastní "církev" a Kristovo roucho se dál trhá na menší a menší cáry.

Kdysi se říkalo "Ve Francii je jedno náboženství a stovky druhů sýra. V Americe je jeden druh sýra a stovky náboženství"

5 1
možnosti

Z76u54z73a16n15a 53V35a22s51s

16. 6. 2016 16:39

Baptisti alebo nie, ak sa odvoláva na BIBLIU, nech ukáže, kde a kedy presne Kristus povedal, že vypúšťať z úst takúto stoku je v poriadku! Je to nebiblické, nekresťanské a v hlave niekoho, kto sa odvoláva na Krista to nemá čo hľadať!

3 0
možnosti

Oni se neodkáží na Krista, ale na Starý Zákon. Protože kdyby se odkázali na Nový Zákon, tak by zjistili, že svatý Pavel homosexualní chování kritizoval, stejně jako nevěru, ale také mluvil o nápravě člověka. Jenomže on i ten Starý Zákon , který se zdá tvrdý a nesmlouvavý vedl člověka k Bohu a jeho lásce, takže i tam je pokání a odpuštění. Mluvi-li se v Písmu o Božích trestech, tak ano, jsou to tresty absolutní, ale také je nutné si uvědomit, že až ty poslední, kdy selhalo vše co mohl člověk udělat jak pro sebe, tak pro druhé. A navíc, pro zachování identity židovského národa to mělo i svůj význam a soudy s absolutním rozsudkem byly až ty poslední. Podle Hebrejců nebylo možné odsoudit člověka na smrt za homosexualitu, aniž by mu před tím nebyla dána možnost nápravy.

2 0
možnosti
Foto

Baptisté jsou církví kongtregační, z čehož plyne, že jsou jednotlivé sbory(*) na sobě natolik nezávislé, že mohou – s jistou nadsázkou – v každém kostele kázat něco zcela odlišného. Tolik k větě, kterou jste napsal: „Absolutně nevěřím, že se baptisté stotožňují se slovy tohoto pastora.“ Ani já tomu nevěřím. „Tento pastor a jemu podobní, věřím, že nemluví za všechny baptisty“ – přesně tak, to není a nemůže být v kompetenci žádného baptisty.

Přesto – ač sám nejsem baptista(**) – se za slova dotyčného kazatele hluboce stydím. Radovat se takto z utrpení a smrti druhých může jen opovrženíhodná kreatura; dotyčný dělá ostudu Bohu i církvi.(***) Jestliže nám Ježíš přikázal zvěstovat evangelium, tento pán dělá pravý opak – odvrací lidi od Boha.

---

*) obdoba pojmu farnost

**) jsem českobratrský evangelík

***) namám na mysli žádnou konkrétní denominaci, nýbrž křesťany po celém světě a ve všech církvích

5 0
možnosti
Foto

překlep – kongregační (zavadil jsem o sousední klávesu)

1 0
možnosti
Foto

Zvláštní když se podobně vyjadří baptista=křesťan (pokud se tak stalo) tak tvrdíte, že určitě nemluví za všechny souvěrce.

U muslimů naopak předpokládáte opak, že podobní lidé za všechny mluví.

1 1
možnosti

Víš Polický, problém je v tom, že babtisté a jejich odnože jsou dost podobní muslimům ve lpění na doslovném písmu v Písmu Svatém, muslimové v Koránu. Pro muslimy je Korán neměnný a vše co je v něm zapsáno je doslovné slovo Aláhoše platné na věčné časy a sám Korán je zde od věků a imanentní součást Alláhova trůnu. Baptisté a další věří, že Bible je doslovné Boží slovo. Jako by po Nanebevstoupení Krista spadl Nový Zákon z Nebe. Katolíci ať západního (římští katolíci) či východního (pravoslavní) obřadu věří, že Písmo je inspirované Bohem a pisatel se vyjadřoval v tehdejším lidem srozumitelném jazyce, tedy tak, aby to chápali na základě všeobecných znalostí. Byli dle katolíků a pravoslavných vedeni Duchem Svatým. Mimo Písmo maji katolíci a ortodoxní ještě Tradici, proto Mše Svatá všech Věků je taková jaká je, proto je v Církvi kladen větší důraz na pokání a odpuštění než tresty. Proto Církev odsuzuje hřích, ale miluje hříšníka. Odsuzuje homosexualní chování, ale je otevřena lidem s jinou sexuální orientací a nekáže, že mají zavření dveře před Bohem.

Muslimové mají také tradici (Sunnu) výroky a chování lžiproroka Mohameda. Je to ještě brutálnější než Korán, ale pro muslimy je to nezpochybnitelné. Žádný, ani liberální muslimy nezpochybní nic z Koránu anebo Sunny jako něco co mělo platnost v určité době. Maximálně se vším neřídí, ale když dojde na lámání chleba, tak ......víme jak to dopadá. Islám dodnes uznává otroctví, stejně jako babtisté,protože se o tom píše v Koránu, Sunně, a baptisté protože se o tom píše v Písmu Svatém. Ale katolická církev a stejně tak církve pravoslavné otroctví odsoudili, protože nelze vlastnit člověka, jsou -li lidé před Bohem rovni. A při tomto vycházela Tradice prvních církevních Otců a křesťanů.Stejně tak vystupují i tradiční protestantské církve, které po prvotním nic než Písmo se dostaly k tomu, že se vrací k Tradici jimi odvrhnuté, protože i to Písmo je důsledkem Tradice.

3 1
možnosti

M21i71l24a78n 35Z37i18c48h

16. 6. 2016 15:49

ja se osobne z jejich smrti neraduju,ale vubec je nelituju,ve finale jsem takova ta mlcici skupina co si mysli hodne veci,a ktera mozna obdivuje lidi co se neboji rici co si mysli,ve sve vlastni rodine mame strejcka co bil tetu a terorizoval svoje deti,no a dneska je stastny s jinym panem,spousta chlapu co bije svou zenu,tak to jsou kluci co si jeste nepripustili ze jsou co jsou,treba sef SA co ho dal hitler odstranit behem noci dlouhych nozu byl sadisticky chlapec co mel rad jine chlapce

0 0
možnosti

To se nedá slušně komentovat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS