Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sexuální život charitativních dobrovolníků v džungli Calais

Charitativní pracovníci z uprchlického tábora v Calais se v hněvu a rozdělení vzájemně obviňují ze sexuálního zneužívání uprchlíků, včetně dětí. Imigranti jsou mnohonásobně krát více pravěpodobní nosiči viru HIV ukázala studie...

Dobrovolnice z nechvalně proslulého tábora imigrantů v severofrancouzském Calais, které mají mnohonásobný sex denně s uprchlíky, byly obviněny jiným dobrovolníkem ze sexuálního zneužívání uprchlíků, včetně dětí.

Uprchlíci se snaží dostat z džungle v Calais do Británie za každou cenu, ale bude to stále těžší, protože Velká Británie má v úmyslu vystavět ochrannou zeď za 63 miliónů liber, která by vedla podél silnice, až k terminálu trajektu. Důvody jsou známé. Obyvatelé z uprchlického tábora v Calais denně narušují dopravu, blokují silnice, napadají řidiče a zapalují ohně. Doprava je často ochromena. Jarní částečné vyklizení tábora nepomohlo a uprchlíků je zde opět deset tisíc. Jsou ale asi i jiné způsoby, jak se dostat do Británie.

The Indepedent zjistil informace o sexuálním životě v Calais díky pořízené kopii konverzace ze stránek skupiny na Facebooku, která se jmenuje Lidé z Calais k solidaritě, kterou užívají pracovníci z džungle, a která má 36.000 členů. Muž, který na případy upozornil byl později vystaven nadávkám online. Vedoucí pracovníci z charity pro tuto oblast potvrdili, že je zde závažný problém s predátorským chováním některých dobrovolníků a dobrovolnic. Později připustili, že ženy převažují. Celý problém odstartovala diskuze na zmíněných stránkách, která byla v obavách skandálu již vymazána.

"Mají s nima sex". "Slyšel jsem od kluků, kteří byli pravděpodobně nezletilí, že měli sex s dobrovolníky". "Slyšel jsem také o případech mužů, kteří v džungli provozují prostituci". "Slyšel jsem o dobrovolnících, kteří mají sex s mnoha partnery za den". Tento muž dále napsal, že dobrovolnice si vynucují sex s názorem, že charitativní pracovnice jsou zde pro sex. Takto vyvolaný dojem obrazu ženy v táboře navyšuje rizika. Jeho komentáře vyvolali okamžité nařčení ze strany ženských členek facebookové skupiny, a byl ocejchován nálepkou sexisty a rasisty, ale ostatní diskutující s ním souhlasili a potvrzovali, že v kempu jsou vztahy mezi uprchlíky a dobrovolníky závažný problém a neměl by se tajit.

Tak si říkám, že pokud se některé z dobrovolnic chovají k uprchlíkům tímto "otevřeným" způsobem, tak jak se potom asi mohou chovat uprchlíci k těm dobrovolnicím, které o sex s imigranty nemají zájem? Jak se potom vůbec k ženám obecně asi mohou chovat?

Skvělé, teď víme jak tyto ženy zplnomocněné charitativní organizací slouží, zněl komentář v článku. Zametat tento problém pod koberec nepomůže k tomu, aby zmizel. "My všichni jsme byli na neprozkoumaném území v první den, když jsme do Calais přijely, a to je spojeno s tím, co se stalo, a méně, či více rozšířilo". Zatímco tyto příběhy mohou být pravdivé, tak skutečností zůstává, že mnoho z těchto imigrantů mají jasný cíl příchodu do Evropy, aby měli sex se západními ženami a brát podporu, píše se také v článku.

Maya Konforti, která je dobrovolnicí charitativní organizace Auberge des migrants řekla pro The Independent o případu, ve kterém si britská dobrovolnice vybudovala špatnou pověst v táboře, když spala hromadně s uprchlíky. "Já znám jednu britskou ženu, která měla velmi špatnou pověst v džungli". "Pokud by pracovala jako dobrovolnice pro organizaci, tak by mohla být vyhozena, ale ona tam byla sama za sebe a nezávisle". "Ona našla toho pravého uprchlíka a teď je s ním". "To je to, co jsem slyšela". "Je zpět v Británii a žije s uprchlíkem".

No to by mohl být také způsob, jak se dostat do Británie, když se do sebe dva lidé zamilují a je to v pořádku, pokud je to vážně myšlený vztah. Vedoucí představitelé charity mluví o predátorském chování některých dobrovolnic, což mi přijde trochu silné vyjádření, ale kdo s tím má něco udělat, když ne oni. Ale zabránit dobrovolnému pohlavnímu styku mezi dvěma, nebo i více lidmi asi možné není. Nemyslím si, že většina z dobrovolnic tam jezdí uspokojovat své sexuální touhy, ale některé asi ano, což však nemusí být vždy bezpečné, protože tito uprchlíci jsou mnohonásobně krát více pravděpodobnými nosiči viru HIV.

Na stránkách organizace NAM, která zveřejňuje informace o HIV a AIDS, a která bojuje proti diskriminaci, cejchování jedinců a pomáhá lidem s HIV, byly v loňském roce zveřejněny informace na takzvané Aids mapě.

Čtyři z deseti lidí, kterým byl diagnostikován virus HIV v Evropě jsou migranti. Zpráva španělského centra pro epidemie (Spanish Centre for Epidemiology) zahrnuje státy EU plus Norsko a Island říká, že mezi lety 2007 až 2012 bylo zjištěno 156.817 nových případů hiv pozitivních lidí. Mezi těmito v Evropě diagnostikovanými lidmi jich je 64.446 (38%), kteří pocházejí z jiné země, než ve které jim byl virus objeven. Téměř všichni hiv pozitivní imigranti jsou z těch bohatších zemí západní Evropy. Pouze 5% je ze střední a 1% z východní Evropy.

Nejvíce diagnostikovaných lidí, kteří se narodili a přišly z jiné země bylo ve Velké Británii a za rok 2012 jich bylo 6358. Druhá v těchto statistikách skončila Francie s 4066 nakaženými, následována Itálií, Španělskem, Německem, Belgií a Řeckem. Zpráva dále uvádí, že je důležité vědět, že se u 30.000 nakažených lidí nepodařilo zjistit odkud jsou. Zpráva také nedokáže stanovit, zda tito lidé již nakaženi přišly, nebo se nakazili až v Evropě. Zpráva je starší, neboli loňská miliónová imigrantská vlna dost možná také obsahovala nakažené jedince virem hiv.

Věřím, že většina z charitativních pracovníků, či pracovnic chápe svou aktivitu jako poslání a chtějí pomáhat lidem v nouzi, ač si myslím, že někteří z uprchlíků si za svou situaci v Callais mohou sami. Ale ti, kteří měli sex s nezletilími by měli být obviněni z pedofílie, a ti, kteří přišly hledat divoké sexuální dobrodružství by si myslím měli zajít k lékaři na test jsou li zdraví.

Každopádně případy z Calais ukazují, jak také může vypadat pomoc od charitativní organizace.

zdroje: www.dailymail.co.uk/news/artickle-3802351..Calais aid worker regulary having sex.., www.telegraph.co.uk/news/2016/09/23..Calais jungle camp volunteers fear claims of sexual exploitation..

Autor: Patrik Juda | sobota 24.9.2016 20:12 | karma článku: 42,46 | přečteno: 4855x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3893x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik