Diskuse

Další triumf obyčejných lidí a nenávist a zášť některých poražených

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P18e44t36r 94Č65e56j40k93a

12. 11. 2016 13:35

Mě v téhle souvislosti zaujal tento rozhovor pro ČT24:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1955148-sociolozka-pruzkumy-uplne-neselhaly-clintonovou-zradil-i-volebni-system

A konkrétně jde o část:

"Lidé ve výzkumech veřejného mínění mohou mít tendenci nepřiznávat se k odpovědím, k postojům, u nichž necítí, že jsou sociálně přijatelné. V Americe se utvořila taková atmosféra, kdy jsme viděli, že řada celebrit se přihlásila ke Clintonové. Některé deníky, které si jinak držely neutralitu, se přihlásily ke Clintonové, respektive odmítly Trumpa. Takže skutečně panovala společenská atmosféra, která napovídala, že říci, že plánuji volit Trumpa, není společensky žádoucí. To opravdu mohlo hrát roli."

A myslím, že je to fantastický popis skutečnosti, kterou ale nějak "nikdo neřeší" - totiž že v duchu myšlenkového mainstreamu politické korektnosti živeného různými médii, komentátory atd. se vytrácí svoboda - "říct, že budu někoho volit je společensky nežádoucí" - takhle daleko to "západ" dotáhl v rámci svého sociálního inženýrství, došlo vlastně k přidušení svobody - a ani k tomu nebylo potřeba žádného násilí, či zákonů, stačil dostatečně intenzivní společenský nátlak.... :-/ Děsivé!

7 0
možnosti
RS

Jinak samozřejmě jedna velká karma R^R^R^

3 0
možnosti
RS

Tito "nevzdělaní ubožáci", rasisté, sexisté aburanští homofobové to ale dokázali, zatímco někteří ti "hodní" a prývzdělanější voliči paní Clintonové právě demolují americké ulice, zapalujíohně, vyzývají k násilí, zabíjení i opakování voleb. No, nedopadlo to tak, jaksi přáli oni a všechna ta "objektivní" média, experti a ty, v tétochvíli pro mě extra zesměšněné průzkumy veřejného mínění. Prohráli, ale protožejsou to "skuteční a tolerantní" demokraté, tak to někteří nechtějíuznat. Tak to oni jsou ale potom skutečnými rasisty, násilníky, nenávistníky apokryteckými lháři, kteří nejsou schopni uznat porážku. Velmi nesportovní aubohé jednání.

;-D Nepsal jste to náhodou o našich "odpůrcích" prezidenta Zemana? I oni tomu říkají, že to je demokraticke.

5 0
možnosti
AM

Vyhrál miliardářský synek z miliardářské familie, který se začíná obklopovat tím nejprovařenějším establishmentem, který vůbec existuje (bankéři z wall street, lidi z thinktanků, celoživotní senátoři atd.).

To jen pro vaši informaci pane Judo.

1 14
možnosti
VK

No a co jako? Kým myslíte,že by obklopovala HC?

6 1
možnosti
PD

Triumf obyčejných lidí? Těch lidí co věří, že je Zeman chrání před uprchlíky, že Putin je mírotvorce, že za socíku bylo lépe, že úředníci mohou zařídit jeho štěstí, že již brzy vyhrají v loterii 2 miliardy, že u šmejdů se dá výhodně nakoupit, že planety a karty řídí jejich budoucnost? Ten který čte jen slevové letáky? S takovými lidmi se snadno manipuluje a snadno se jim věší bulíky a pak se to může vydávat za demokracii - je to jako vítězství pracujícího lidu v 48.

3 12
možnosti
VK

Ale ona to ta demokracie je.A ani lidi,o které se vy tak nadutě a urážlivě otíráte,nejsou úplně blbí.

11 1
možnosti
JB

Někde na idnes je sekce Expres, a tam článek s nadpisem - Už se s tím smiřte, proboha! Je zajímavé sledovat, jak příznivci Clinton, kandidující za " Demokratickou" stranu, odmítají uznat, že prostě Trump, ač nesympatický, hulvátský, komický, a x dalších přívlastků, byl prostě demokraticky zvolen půlkou volících obyvatel. Může se nám to líbit, nebo nemusí, ale je to prostě tak, holt Hillary v hodně státech netáhla, jak by si přála. V souvislosti s tím si vzpomínám, když se u nás protestovalo proti kvótám na migranty, a nebyly to protesty, kde by se vypalovaly města, či rabovalo, sluníčka, co milují Hillary, zhusta psaly - tak se s tím smiřte, prostě.

9 1
možnosti

P76a30v85e18l 76Č51e39r11n42ý

11. 11. 2016 20:33

Ještě na jaře a v létě český exprezident Václav Klaus označoval Trumpa za symbol naprostého zoufalství a beznaděje, s nimiž se republikánská strana dlouhodobě potýká a dnes? Pirueta jako blázen, že? Ovšem není všem dnům konec, ještě si počkejme na Klausovu reakci až se dozví, jak chce Trumpův tým jednat s ruskem a Putinem zvlášť

https://www.youtube.com/watch?v=kiRIwyIWXTc

4 2
možnosti
Foto

J80i72ř95í 37K84i32n76d49l

11. 11. 2016 21:01

Pokud čtu články Kaluse tak od samého počátku fandil Trumpovi. Také jeho institut psal články, že se s Trumpa dělají blba, ale přitom je to chlap, který to má v hlavě srovnané a hlavně je to opak Obamy.

4 2
možnosti
MD

Prysti z vas spravedlive nadseni a energie. Preje se vam i nam, aby vas budoucnost nezklamala. Bude to chtit jeste hodne prace.

1 1
možnosti
Foto

P96a76t78r13i84k 47J57u46d84a

11. 11. 2016 21:28

Díky pane Kulhavý

0 0
možnosti